17.2.2015

Pentagram-huppareitaKahdella nuorimmaisella oli tarvetta hupparille. Ottobresta 4/13 löytyi Pentagaram-hupparin kaava, jolla valmistui työlle "leirihuppari" seuran väreissä ja pojalle tähtihuppari kouluun. Kaavan koko on 152 cm, mutta pojan hupparista jätin helmaresorin pois, lyhensin hiukan hihoja sekä suoristin sivusaumoja. Tytöllä on hupussa vuori, mutta koska se ei juurikaan päällä ollessa näy, jätin pojan hupun vuorittamatta. Materiaalina on kummassakin joustocollege. Ja kokeilinpa tytön hupparin hihaan alikeompeluakin ensimmäistä, mutta ei takuulla viimeistä kertaa.
15.2.2015

Merinovillaa pojalle


Poika oli vuodenvaihteessa pahoilla mielin, kun hänellä ei ollut yhtään sopivan kokoista villakerrastoa. Tämä Äitihän ei enempää yllytystä tarvinnut ja kerrastoja syntyikin kaksin kappalein. Paitoihin sopivia yksivärisiä villoja ei tietenkään ollut, mutta kivasti sopii tuo farkunsininenkin harmaaseen ja ruskeaan. Paitojen kaavana on jokin perusraglanpaita ja housujen Ottobren Pitkäjussi. 

Näistä on toinen setti parhaillaan päällä ja toisesta tuuletellaan savun hajua eilisen partioretken jäljiltä :-). Ja näitähän on myös käytetty oloasuna ja yöpukuna ja paitoja koulussakin ihan päälipaitana kylminä päivinä. Merinovilla on niin ihana materiaali! 

10.2.2015

Ilahduta bloggaajakaveria
Minua on ilahdutettu! Vaapulan Manda haastoi minut mukaan ilahduttamaan boggaajakaveria, kiitos Manda! Haaste on lähtöisin Tipulassa-blogista.  


"Säännöt ovat yksinkertaiset:

- Kirjoita blogiteksti, jossa kerrot haasteen säännöt ja haastat mukaan valitsemasi bloggaajat (päätät itse määrän). Jos haluat, ylläolevaa kuvaa saa vapaasti käyttää postauksessa!
- Kun haastamasi bloggaaja lähtee mukaan ja julkaisee haastepostauksen blogissaan, laita ilahdutusasia vireille. Voit ilahduttaa bloggaajakaveria sinulle sopivimmalla tavalla esimerkiksi postittamalla hänelle kortin, kirjeen, pienen herkun tai jotain omatekemää. Ilahduttaa voit myös vaikkapa kommenttien tai sähköpostin välityksellä!
- Voit tottakai ilahduttaa myös haasteessa jo mukana olevaa bloggaajakaveria, mutta silloin haastetun ei tarvitse enää itse haastaa uusia kirjoittajia."

Minä haluaisin ilahduttaa teitä kaikkia kanssabloggaajia! En siis haastakaan ketään erikseen vaan kaikki halukkaat voivat tästä napata haasteen mukaansa. Minä puolestani lupaan ilahduttaa teitä kevään myötä kommentoimalla ahkerammin!