28.1.2012

Paitoja


Tein Esikoiselle paidan taas vaihteeksi Ottobren Sorja-kaavalla. Minulla on ollut kaapissa tätä kangasta punasävyisenä jo useamman vuoden, mutta tämä ruskea on niin ihanaa, että tätä piti saada. (Kiitos Riikka!). Ehkä siitä kaapissa olevastakin joskus tulee jotakin...


Itselleni tein paidan (tai tunikan) Gekkon Cirkus-kuosista. Kangasta oli hiukan liian vähän, kun alunperin siitä piti tulla jotakin lapsille. Jatkoin helmaa ruskealla ja laitoin hihansuihin resorit. Lopputulos on ihan onnistunut, sopii kivasti farkkujen kanssa. Kaava on peruspaita jostakin vanhemmasta naisten Ottobresta.


Näissä paidoissa ei enää kauheasti ole kokoeroa, Esikoinen ottaa Äidin kohta pituudessa kiinni...

23.1.2012

Housukaavojen kokeilua

Uudessa Ottobressa oli useita mukavan näköisiä housukaavoja. Ensimmäiseksi aioin testata Pojalle Cheveyo cargohousuja, mutta koska kaava näytti samantapaiselta kuin tämä aiemmasta numerosta piirtämäni kaava, niin piirsin Cheveyo-housuista vain reisitaskun kaavan. Ja koska taskun ompelu ei todellakaan sujunut, tein vain yhden ja lopuista housuista tuli taskuttomia... Ensimmäiset housut ovat ruutujoustofroteeta ja kooltaan 122 cm.

Seuraavaksi testiin pääsivät Odakota svetarihousut, joissa ei ole sivusaumaa. Näidenkin koko on 122 cm ja materiaali joustavaa collegea.

Viimeiset housut ovat Esikoiselle, kaavana Ayashe velourhousut. Nämä tein paksusta collegesta, jossa on harjattu sisäpuoli. Koko on näissä jo 164 cm. Kuvista saa huonosti selvää eivätkä sovituskuvatkaan onnistuneet, mutta näillä kaavoilla teen kyllä lisääkin housuja. Koot olivat tällä kertaa sopivat, näissä ei ollut liikaa leveyttä. 

18.1.2012

Lämmintä ylle


Murun pingviinikangas on odotellut kaapissa sitä oikeaa kaavaa. Lopulta nuorin tyttö sanoi haluavansa pitkähihaisen mekon. Semmoinen sitten valmistui Ottobren 4/11 Dreamland-tunikan kaavan pohjalta. Koko on 140 cm ja hihansuissa on pitkät resorit, että mekko sopisi mahdollisimman pitkään.


Poika tarvitsi lämpimämpää arkipipoa ja tein sellaisen kaskinkertaisesta fleecestä. Kaava on Ottobren Muraveinik numerosta 4/11. Tein suurimmalla koolla pienillä saumavaroilla ja piposta tuli juuri sopiva eskarilaisen päähän.


Tässä vielä pari sovituskuvaa pingviinimekosta.

10.1.2012

Vielä yksi viitta ja ompeluvinkki


Kun kerran pääsin vauhtiin, tein vielä ystäväperheen tytöllekin viitan. Viittahan kannattaisi tehdä valmiista huovasta, tulee edulliseksi ja reunatkin on valmiiksi huoliteltu:


Huopa vain keskeltä edestä auki,


leikataan pääntie,


huppuun leikataan viilto korvia varten (huppu täytyy tehdä erillisestä kangaspalasta),


korvat paikalleen ja huppu kiinni viittaan. Minä laitoin kiinnitykseksi kam-nepit, mutta voisihan reunoihin ommella vaikka palan tarranauhaa.


Tästä taisi tulla hiirulainen.


7.1.2012

ViittojaMeillä on vanha talo ja talvella sisällä on välillä viileää. Lapset kääriytyvät lukiessaan ja televisiota katsoessaan huopiin, mutta ne valuvat eivätkä lämmitä hartioita. Siitä lähti ajatus tehdä tytöille lukuviitat, ne voisi laittaa päälle vaikka läksyjä tehdessä. Nopeasti piti tehdä Ottobren 6/11 Peppiina-ponchon kaavalla ihan pelkistetyt viitat. Mopo tietysti karkasi käsistä ja huppuihin piti tehdä korvia ja nuorimmalle tasku ja esikoisen viittaan vuori, kun muuten olisi ollut liian ohut viitta. Valmista kuitenkin tuli ja viitat tuli testattua hiihtokisojen lämmittelyviittoinakin.


Nuorimman tytön "marsuviitta"


Keskityttö halusi possunkorvat.


Kuten kuvista näkyy, meillä on vihdoin LUNTA!


Sovituskuvia pöllöviitasta.
Poikakin halusi tietysti oman viitan, tästä tuli jonkinlainen dinosaurus.