30.10.2011

Kalsarimeininkiä


Pojan viime talven pitkät alushousut olivat kaikki jääneet pieniksi. Vajetta paikkaamaan tein neljät kalsarit Ottobren Pitkäjussien kaavalla, koko 122 cm. Vähän taas innostuin yhdistelemään värejä, mutta kai kalsaritkin saavat olla värikkäitä. Norsukalsarit on tehty jämäpaloista, talokangas on uusi. Tosin jostain käsittämättömästä syystä olin tilannut taloja vain puoli metriä eli lahkeet piti tehdä kahdesta palasta.  

  

28.10.2011

Pallopaita

Tämän esikoisen puserotunikan esikuvia löytyy täältä ja täältä. Kangas on viskoositrikoota, aika venyvää materiaalia. Kaava on vanha tuttu sorja, leikkasin niin pitkän puseron kuin kankaasta riitti. Pääntie olisi ollut parempi kaitaleella huoliteltuna, mutta kello oli jo niin paljon, etten jaksanut alkaa vaihtamaan koneeseen lankoja. Hihansuut ja helman huolittelin ihan vaan ompelukoneen hunajakenno-ompeleella. Kellotin muuten kuinka kauan puseron tekeminen kestää. Kankaan leikkaamisineen ja loppusilityksineen sain aikaa kulumaan tunnin verran.
Vietin myös mukavan tuokion hakiessani Nordic Forest-veluuriin sopivia yksivärisiä veluureja SeliaShopista. Vihreä ei ole ihan samaa sävyä, mutta ainakin minulle riittävän lähellä. Toivottavasti ehdin viikonloppuna ompelupuuhiinkin.

24.10.2011

Pipotäydennystä


Viikonlopun välitöinä valmistui pipoja perheen naisväelle. Ompeleminen oli oikein hauskaa ja kokeilin paria uutta ohjettakin. Tässä linkit ohjeisiin:


Kiitos kaikille, jotka jaksatte näitä ohjeita tehdä!
 
Tämän roosan värisen harmaalla vuorella tein itselleni. Tämä ja vihreäraidallinen pipo on tehty Ottobren Lucovica-pipon ohjeella.

Nuorin tyttö pyysi toooosi lörppänää pipoa. Eiköhän tässä riitä lörppää hetkeksi... Tämä on tehty Mikun ohjeen mukaan ja materiaali on veluuria.

Esikoisen pipoon kokeilin Pikku Piltin toisenlaista ohjetta. Tykkään kovasti, kuvasta tosin näkyy, että taitokset olisi pitänyt kohdistaa huolellisemmin...


Itselleni tein samalla ohjeella pipon ihanasta orvokkikankaasta. Esikoinen yritti omia tämän itselleen eli jos kangasta jää, niin pitänee tehdä toinen samanlainen.
  
Ja kun vauhtiin päästiin, niin pitihän kruunupiponkin tekemistä kokeilla. Tämä on tehty veluurista Makamarrin ohjeella.

22.10.2011

Lämmintä ylle


Ihan viime tingassa sain nämä merinovillakerrastot valmiiksi kolmelle nuorimmaiselle. Kankaat ostin jo hyvissä ajoin kevällä, mutta eihän näitä tehnyt mieli kesällä ommella. Kaavat ovat vanhoja tuttuja peruskaavoja, leikkasin vain ilman sivusaumavaroja. Varsinkin nuo raidalliset menevät ihan oloasustakin ja on keskityttökin omassa viininpunaisessaan viihtynyt sekä ulkona että sisällä.

18.10.2011

Yöpuku pojalle


Tämä yöpuku on lojunut vuosia (kyllä, ainakin kolme vuotta) leikattuna. Nyt sain vihdoin aikaseksi ommella sen kasaan, kun se alkoi olla pojalle sopivan kokoinen. Valmis puku oli vähän tylsän näköinen, mutta silityskuvalla siitä tuli ihan kiva. Käytin muuten ompelukoneen ja saumurin huollossa ja kyllä kannatti, tuntuu että valmista tulee lähes itsestään :-).

Pandatunika


Tein keskitytölle tunikan Ottobren Dreamland-tunikan kaavalla. Jätin halkion pois, pidensin helmaa ja laitoin hihansuihin resorit. Nuukuuksissani olin tilannut Panda-kangasta vain puoli metriä, mutta kun kangas joustaa hyvin kumpaankin suuntaan ja kuviokin sen sallii, niin uskaltauduin leikkaamaan etu- ja takakappaleen poikittain.

17.10.2011

Punaiset housut


Olen ihastellut näitä Riikan ja Tosimummon tekemiä pillifarkkuja. Kun vielä näin ruokakaupassa pikkupojan päällä veluuriset kapeat housut polvipaikkoineen ja taskuineen, oli kokeiltava itsekin tehdä kapeat housut pojalle. Kaapista löytyi harjoitusmateriaaliksi joustavaa collegekangasta ja kaavaksi valikoitui jegginsien kaava Ottobresta 4/11. Housuista tuli oikein kivat ja näitten päälle on helppo vetää ulkohousutkin. Posti toi muuten tänään uuden Ottobren ja sieltähän löytyy oikein hauskan näköinen kapeitten hosujen kaava :-).

11.10.2011

Tähtiä teinille


Esikoinen ilahtui uudesta T-paidasta, vaikka kelien puolesta jo pikkuhiljaa tarvittaisiin jotain paljon lämpimämpää. Tähän sain käytettyä epäkäytännöllisen kokoisen palan tähtitrikoota, kun leikkasin etukappaleen poikittain. Kangas tuntuu joustavan hyvin kumpaankin suuntaan, joten langan suunnalla ei toivottavasti tässä ole niin väliä. Kaavana on Sorja-paita Ottobresta 1/2009. Tein lyhyet hihat ja pidensin helmaa.