Värin vaihtoOmpelin taas esikoiselle, mutta nyt vaihdettiin vähän hillitympiin väreihin. Kaikki kaavat ovat uusimmasta Ottobresta, koko 158 cm. Pipon tein Lucovica-pipon kaavalla, suurensin suurinta kokoa kopiokoneella 110 %. 
Olen niin innoissani tästä Ottobren syysnumerosta, siinä on meidän tytöille (ja pojallekin) niin paljon hyviä malleja kouluvaatteiksi. Nuorin tyttökin on jo yli 130 cm pitkä ja valmisvaatteista kaikki kivat mallit loppuvat viimeistään 128 cm:iin...

Kommentit

 1. Hienot! Just tuo tunika pitäis itsekin jollekin tytölle tehdä. En vaan osaa päättää kenelle, kun se sopis jokaiselle mallin puolesta!

  VastaaPoista
 2. Voi kuinka ihana setti! Minkä ikäisiä tyttöjä sinulla on? Minulla tyttö menee tokalle ja hirveen paljon on ollu koulussa sitä jo viime keväänä että pilkataan kun on "niin lapsellisia" vaatteita (lue; sydän/kukkakankaasta puseroita, siilipipo, kukkamekko, raidallinen tunika jne).
  Tuo on tosi kaunis setti, pitääpä kaivella lehti esille ja alkaa ompelupuuhiin! Tyttö kun kuitenkin itse haluaa pitää itse tehtyjä vaatteita koska arvostaa käsitöitä ja tekee niitä itsekin paljon.

  Tanja

  VastaaPoista
 3. Riikka, jos teet isommille tytöille, niin ehkä kannattaa ottaaa leveys pienemmästä koosta :-)
  Tanja, meidän esikoinen täytti eilen 12, keskityttö on 10, nuorin tyttö 8 ja poika 6. Kaikki tykkäävät pitää itse tehtyjä ja pyytävät, että tee semmoinen tai tuommoinen tuosta kankaasta. Lapset eivät ainakaan minulle ole kertoneet, että kukaan olisi vaatteita kommentoinut. Paitsi esikoisen musiikinopettaja nimesi tytön amppariksi, kun tämä käytti raidallisia joustofroteehousuja edellistalvena :-).

  VastaaPoista
 4. Joo, pienin ja keskimmäinen on saman "levyiset" =D.
  Onnittelut sankarille!
  Osallistun vielä tuohon "kiusaamiskeskusteluun", että sekin on vähän huono, jos opettaja kiinnittää liikaa huomiota jonkun lapsen vaatteisiin, silloin lapsetkin alkaa niitä "ihmetellä". Meillä ei ole (kai) koulussa vaatteista kiusattu, mutta huomaa kyllä muiden vaikutuksen ja silloin haluttaisiin vaan mustaa ja harmaata =/.
  Minusta on kyllä ihailtavaa, että 12v pitää mielellään äidin tekemiä, siihen täällä tähdätään myös ;).

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!