21.8.2016

Collegehousuja ja Kahden-huppareita
Tulipa ommeltua. Piti tehdä pino collegehousuja, mutta posti toikin sopivasti uuden Mekkotehdas-kirjan. Tytöillekin sieltä löytyi kaikkea kivaa, mutta tämä Kahden-huppari on kyllä ihan huippu! Heti ompelin kaksi hupparia (ilman huppua) ja kolmas odottaa leikattuna. Valmistui niitä housujakin ja yhden peruspaidankin innostuin tekemään. Siniset housut tikkasin farkkutyyliin ja harmaisiin tein vetoketjutaskut. Raitapaidan taskun ja pii-merkin leikkasin tekonahasta. Oli niin mahtavaa ommella, kun oli Pojalle sopivat kaavat ja mieleiset kankaat ja aikakin riitti yksityiskohtien miettimiseen.15.8.2016

Kesäpaitoja


Viimeisten lomapäivien kunniaksi sain ommeltua valmiiksi nämä keskeneräiset t-paidat... Kyllä, uskon  että lämpimiä päiviä vielä tulee.

Bugs-t-paidan innoittajana oli tämä Selian postaus, ötökät sopivat niiin ihanasti farkkujen kanssa. T-paidassa on sivusaumassa rypytys, pääntie ja hihansuu on kantattu pinkillä resorilla. 

Vihreä paituli on ommeltu netin Hemlock Tee-kaavalla. Kaava on laatikkomainen ja toimisi varmasti hyvin laskeutuvalla neulekankaallakin.

Seiskaluokkalaiselle ompelin myös nopsaan t-paidan koulun alkuun. Nämä meleeratut trikoot tuntuvat tytöille kelpaavan. Vielä kun löytäisin sellaista trendikästä leveäraitaista ribbineulosta. 

10.8.2016

Roosaa ja pitsiä


Heinäkuussa vietettiin keskimmäisen tyttären rippijuhlia. Kun sopivaa mekkoa ei kaupasta löytynyt, päätettiin tehdä se itse. Tyttö suunnitteli ja äiti ompeli. Sovitusversioita tehtiin lakanasta kolme kappaletta ennen kuin uskalletiin leikata mekkokankaat. Mekosta tuli ihan tytön näköinen ja tämän uskaltaa huoletta pestäkin, saumat eivät kierry tai purkaudu pesukoneessa. Materiaalien hinnaksi kertyi noin 50€ ja harrastukseen käytetylle ajallehan ei hintaa lasketa  :-D