27.3.2016

Pupu-peplum


Aurinkoista pääsiäissunnuntaita!


Peplum-mallista paitaa oli minunkin lopulta kokeiltava ja pupukuosinen paita valmistuikin sopivasti pääsiäiseksi. Kaavan muokkasin peruspaidasta Tehtaamon ohjeella. Taaskaan en ollut ostanut kangasta tarpeeksi, joten takahelman ja hihansuut jatkoin yksivärisellä trikoolla. Ainakin hihansuissa näin on parempikin. Tässä kuosissa sinisen sävy on juuri oikea, vaikka sinistä ei vaatekaapistani taida löytyä kuin farkkujen muodossa.20.3.2016

Yöpukuja


Yöpuvuille on meidän perheessä aina tarvetta. Nämä setit menivät keskimmäiselle tytölle. Paituli-/polvihousuyhdistelmään käytin viimeinkin ihanan keijukankaan arkistojen kätköistä. Kiiltokuvankankaasta valmistui toppi ja sille kaveriksi ompelin pitkät väljät housut ohuesta trikoosta. Näitä pitäisi malttaa ommella lisää :-)
6.3.2016

Kevät mielessä


Hiihtoloma oli sitten siinä. Nyt saan ihan virallisesti siirtyä odottamaan kevättä. Sen kunniaksi ompelin Pojalle ensimmäiset t-paidat, keltaisesta tietenkin. Sormetkin pääsin upottamaan multaan, tästä se lähtee, kevät.


2.3.2016

Kätyreitä


Taas on se aika vuodesta kun tekee mieli ommella keltaista. Ja kun vielä löytyi näin hauska kangas ommeltavaksi. Pojalle piti piirtää paidan kaavasta seuraava koko ja siihen ei kangas ihan enää riittänytkään. Siksi jatkoin hartiat yksivärisellä trikoolla. Oikeastaan näin tulikin parempi. Vuosi sitten ommellut collegehousutkin sopivat mukavasti väreihin. Kuvista päätellen paita kelpasi :-)