24.1.2016

Jouluksi ja lahjaksiJoulusta on jo kuukausi eli laitetaanpa sen kunniaksi esille muutama lahjaksi ja jouluksi tehty ompelus.

Omalle pojalle tein ihanasta muttericollegesta hupparin. Siitä tuli tosi kiva, yritän joskus saada pojan, hupparin ja kameran paikalle samaan aikaan. 

Siskon lapsille tein paidat Riivalit- ja What a mesh-kuoseista. Kuosit sopivat hyvin yhteen sekä näön, että nimien puolesta :-).

Itselleni ompelin kimallecollegesta lepakkohihaisen paidan. Tähän muokkasin kaavan tehtaamon ohjeella. Kaavojen muokkaaminen on mielenkiintoista puuhaa, olisipa vain enemmän aikaa. (Tänä vuonna on muuten yksi päivä enemmän)

Autocollegesta tein pukin konttiin paidan kietaisukauluksella. Tähänkin löytyy ohje tehtaamosta. Tällaista kaulusta pitää kyllä kokeilla omaankin puseroon.

7.1.2016

PakkasvaatettaVuoden ensimmäinen ompeluinspiraatio iski loppiaisena. Pakkanen suorastaan pakotti käymään käsiksi villakankaisiin. Selian raitamerinosta ompelin hupullisen neuletakin Ottobren Easy Wear-kaavalla. Etureunat kohdistin hulpioreunaan enkä ommellut taskujakaan, jotta takki pysyisi keveänä, lepattavana. Hihat ovat yksiväristä merinoa ja niitä pidensin reilusti.


Takin alle ompelin ohuesta ribbivillakankaasta peruspaidan, samalla kaavalla kuin tämän. Valmis paita näytti niin kerraston yläosalta, että ompelin etukappaleelle pätkän pitsinappinauhaa. Muuten ihan kiva, mutta olisihan sen suoraankin voinut ommella...Pakkasesta johtuen kuvaussessio kesti sellaiset kolme minuuttia ja sen kyllä huomaa vaatteiden asettelusta. Eikä sovituskuvallekaan löytynyt ottajaa :-).3.1.2016

Minttua ja harmaata osa 2


Hyvää tätä vuotta!
 Vielä en ole tämän vuoden puolella ommellut, mutta onneksi on näitä viime vuotisia vielä esittelemättä :-).

Nuorimmaiselle tytölle sain ommeltua loputkin lupaamistani kouluvaatteista:

Ensimmäiseksi ompelin toiset harmaat collegehousut samalla kaavalla kuin nämä aiemmatkin.

 Ottobresta kokeilin raglanhihaisen collegepaidan kaavaa, joka onkin oikein toimiva peruskaava. Paitaan sain hiukan kimallusta pääntien joustokantilla sekä silityskalvosta leikatulla kirjaimella. 

Hupparia varten tilasin Ottobren e-kaavan. Hupusta muokkasin hiipan, tuli tyttömäisemmän näköinen hupparista näin. Oikein hyvä kaava tämäkin, täytyy tällä ommella itsellekin.

 Kuvassa olevan lampun tyttö on itse tehnyt koulussa kierrätysmateriaaleista!