15.11.2015

KarhuhuppariHauskasta Selian Homies-trikoosta ensimmäiseksi pääsi käsittelyyn tietenkin karhu. Poika sai hupparin Ottobren 6/15 kaavalla. Huppu ja helma on keltaisesta Chalk Starsista, nappilistan jätin pois ja tuli tehtyä reilulla koolla, mutta tämä saakin mahtua pitkään. Ja tätä karhua saa kutittaa :-).

11.11.2015

Talviyöpuku


Sanonta "suutarin lapsilla ei ole kenkiä" pitää meillä hyvin paikkansa. Lapsilla on kovin niukalti yöpukuja. En suostu niitä ostamaan, kun "ne on tosi helppo ommella itsekin". Jostain syystä toteutus vaan tahtoo jäädä mielenkiintoisempien ompeluprojektien jalkoihin. Nyt tilanne oli jo niin paha, että Pojalla ei ollut yhtään pitkälahkeista ja -hihaista yöpukua. Yhdessä sitten käytiin valitsemaan kankaita ja tässä ensimmäinen valmistunut puku. Peruspaidan ja collegehousujen kaavoilla nämä tein, kankaat ovat löytöjä kangaskaapin perukoilta. Nyt pitäisi saada loputkin valmiiksi, että saisi tämän puvun välillä pyykkiin.

Eipä kuvasta tosin juuri mitään erota, kun kävin pihalla kuutamossa ottamassa kuvia. Meni hermo sisällä kuvaamiseen...

4.11.2015

Minttua ja harmaata


Nuorimmalle tytölle suunniteltiin yhdessä kouluvaatteita. Harmaa on turvallinen,  kutosluokkalaiselle kelpaava väri. Vähän vahingossa huomattiin, että minttu sopii sekä tytölle että harmaan kaveriksi mahdottoman hyvin. Housujen kaavaksi leikkasin loppuun käytetyt liian lyhyet collegehousut. Puseroiden kaavat ovat Ottobresta, toinen raglanhihoilla ja toinen tavallisilla. Toiveissa on ainakin toiset housut, collegepaita, huppari... katsotaan koska Äiti ehtii.2.11.2015

Halloween-tunika


Meidän perhe sai kutsun Halloween-juhliin. Kemut olivat hurrjan hauskat. Ja mikä parasta, sain syyn tilata tätä ihanaa jaden sävyistä seittitrikoota itselleni :-)