15.7.2015

Heppamekko


Kummityttö oli viikonloppukylässä ja pitihän sen kunniaksi ommella mekko. Mietimme tähän keltaistakin resoria, mutta kyllä harmaa ja hempeä vaaleanpunainen ovat vaan niin ihana yhdistelmä. Ompelin napit koristeeksi ja helman leikkasin edestä lyhyemmäksi. Kaava on sama kuin tässä tunikassa, hihoista jätin rypytyksen pois ja helma on pidennetty mekkomittaan.
 
12.7.2015

Hellevaatteita sittenkin


Ajattelin siirtyä jo ompelemaan vaatetta syksyksi, mutta innostuinpa kuitenkin tekemään muutaman hihattoman ja parit shortsit. Näille tulee sitten käyttöä aluspaitana ja yöpukuna, jos hellekelejä ei sattuisi tälle kesälle enää tulemaan. Pojan mielestä näillä kyllä tarkenee, kunhan ei sada.

 Auto- ja raitakuosi sopivat ihanasti yhteen


Tähtikangaskin sopii raitojen kanssa


Sarvikuonokankaassa oli raidat mukana sekä hauska hiirulainen


Siskon vanhasta Marimekon puserosta tuli vielä hihaton


11.7.2015

Perhosia paidassa
Aloitin kesäloman ompelut pitkähihaisella paidalla ;-). Tein hihoista tuollaiset ylipitkät, saan sitten rypytellä niitä mieleni mukaan. Pääntien huolittelin raakaareunalla Tosimummon ohjeen mukaan. Tästä tuli kyllä ihan lemppari!

9.7.2015

Farkkua ja suunnistusta


Huh, täällä ei ole juuri muuta ommeltu kuin paikkoja suunnistushousujen polviin. Lasten harrastus on kyllä viimeistään tänä kesänä vienyt "koko käden". Pojalle sain sentään tehdyksi lierihatun vanhoista farkuista. Koko on reiluhko, mutta suojaapa paremmin auringolta.


Vaapulan Manda ilahdutti jo hyvän aikaa sitten suloisella pussukalla, kiitos Manda! Pussukka on juuri sopivan kokoinen kompassille ja emitille ja on ollut ahkerassa käytössä :-)Eiköhän niitä ompeluitakin tänne taas ilmesty; kesäloma, uusi Ottobre ja tämän kesän säät ovat ompelun kannalta lupaava yhdistelmä.