17.3.2015

Pitkähihaisia paitoja


Pojalle valmistui vielä pari paksumpaa paitaa, saattaahan lämmintä vaatetta tarvita juhannuksenakin :-). Kaava on Ottobresta 6/14, oikein toimiva puserokaava kouluikäiselle. Lehdessä etukappale oli koottu useammasta palasta, mutta minä käytin näitä valmiiksi kuviollisia. Vinoruutu on kangaskaupan palalaarista joustamatonta collegea ja karhut neuloskangasta.Talviloman shoppailukierroksella mukaan tarttui useampaakin valokuvakuosia. Äitini kun on koiraihmisiä, niin piti tietenkin hänelle ommella paita koirakuosista. Ihan oikean rotuisia tässä ei ole, mutta se ei kuulemma haittaa.
15.3.2015

Koneeseen kadonneita

Tällaisia kuvia löytyi koneen uumenista:


Omalle tytölle ja kummitytölle tein yötunikat jo jouluksi. Omalle sopii niin hyvin Liisa-kuosi, kun tyttö on aina vähän myöhässä. Kummitytölle ompelin hillitympää raitaa, tosin hiukan harmittaa, kun en leikatessa muistanut raitojen kohdistusta.
Itselleni ompelin housuja. Tähtimerinovillasta valmistui aivan ihanat kerraston housut. Kaavana käytin puhkikuluneita Ruskovillan pöksyjä. 
Ompelin myös vajaamittaiset verkkarit sählyn peluuta varten. Kaava on Ottobre Womanista, jätin vain taskut ja muut yksityskohdat pois.14.3.2015

Keltaista kevääseen


Pikkumiehelle viemisiksi tein setin samoilla kaavoilla kuin tässä asussa. Jännästi vuodenajat vaikuttavat värivalintoihin, keltainen vaati ihan ehdottomasti päästä ommeltavaksi. Resoreiksi valitsin kuitenkin farkunsinisen, ettei ihan tipumeiningiksi mene.