30.11.2014

Kasaricollege pojalle


Etsiskelin kesällä pojalle kunnon vanhaa collegepaidan kaavaa, sellaista leveää ja lyhyttä. Lopulta löysin omista kätköistäni kaava-arkin vuodelta -82. Itse lehteä ei ollut tallessa eli en tiedä, miltä paidan olisi pitänyt näyttää. Pääntie ainakin oli ohjeessa erilainen ja hihoihin ja helmaan lisäsin pituutta suosiolla. Lopputulokseen olen tyytyväinen, juuri sellainen löysä kasaripaita kuin halusinkin :-). Taisi olla pojankin mieleen, kun piti paitaa koulussa kolme päivää peräkkäin.


27.11.2014

Itselleni tein

Vaatekaappi kaipasi piristystä ja näistä kuoseista sitä kyllä löytyy. Pinkkiharmaa on neulosta, ihanan lämmintä näillä säillä, kun välillä on pakkasta ja seuraavana päivänä tihkuttaa vettä. Kaava on jokin peruskaava venytettynä lähes mekkomittaan. 
Keltaharmaa trikootunika on ommeltu Ottobren New Boheme-kaavalla. Hauska kaava, mutta kangas saisi olla todella laskeutuvaa. Kumpaankin tunikaan tein taskut, saa sitten nenäliinan ja puhelimen kulkemaan mukana.

14.11.2014

Tarpeellisia collegehousuja


Housuille on aina tarvetta, varsinkin kun pojan collegehousut jostain syystä reikiintyvät polvesta aika nopeasti. Nämä ovat joustocollegea, kaikki samalla kaavalla. Tein erilaiset taskut jokaiseen, niin ei mennyt ihan sarjatyöksi.


Amerikkoihin reissaavalle pikkumiehelle ompelin jääkarhupaidan. Hitaasti sytyin näille kuvaprinteille, mutta niin hienoja paitoja on blogeissa näkynyt, että piti nyt itsekin kokeilla.


Ja hei, kaikki Tampereen Kädentaidot-messuille lauantaina tulevat, käykääpä C-hallin Idealavalla katsomassa Näpsän ihmisneulureita klo 11.30 ja 14 ;-).

8.11.2014

Modern Style Birds And Feathers


Sovituskuvia lisätty

Tässäpä vasta kuosi! Melkein jo olin päättänyt olla tilaamatta, mutta varoiksi ostettu pala tuli uniinkin ja heti aamusta oli päästävä ompelemaan. Päädyin kokeilemaan uusimman Ottobren Modern Style-kaavaa ilman tylliä. Yksinkertainen kaava, jossa on hauskana yksityiskohtana rypytys hihoissa. Laitoin pääntielle joustokanttiakin, kun sitä sattui kaapissa olemaan. Pidensin kaavan tunikamittaiseksi ja kokona tässä on 146 cm. Sovituskuvaa yritän saada myöhemmin, nuorimmainen tyttö ei nyt kuvaan ehtinyt lumileikeiltä :-).