24.8.2014

Harmaata


Kovin harmaita ovat nämä jo kesällä valmistuneet työt ja lisää harmaita kuoseja odottelee ompelemista. Taitaa tämä väri siis olla ainakin meillä syksyn suosikki.


Tämän ryppypaidan ohje on Burdasta, en arvannut koeversiota tehdä ohjeen mukaisesta raitakankaasta. Kiva tuli näinkin, rypytyksiä teen varmasti jatkossakin. Tätä kaavaa lupaan tosin hiukan väljentää seuraavalla kerralla.
Kesäinen pallopaita on jälleen Esikoisen käsialaa. Peruspaidan kaavan hän lyhensi teinimittaan ja silitteli myös tekstin silityskalvosta.
Sisustettukin on ja harmaalla tietenkin. Kahden nuorimman huonetta piristettiin tähtiverholla ja Keskimmäisen tytön ikkunaan ripustettiin ihanat kirjaverhot.


13.8.2014

Herkullisia kuoseja


Kahdelle nuorimmalle pitkähihaista kouluun, ihan peruskaavoilla. Tyttö ei antanut omaansa päältään sovituksen jälkeen ja tivasi, että saahan hän varmasti laittaa kouluun tämän huomenna. Lupasin :-)

edit: 

Tässä vielä pesukarhusta muutama esikoisen ottama kuva :-)


12.8.2014

Koulupaita pojalle


Viikonloppuna etsiskelin uutta pitkähihaisen paidan kaavaa pojalle, kun edellisissä paidoissa alkavat hihat olla vajaamittaisia. Päädyin Linear-paidan kaavaan Ottobresta 4/2013. Piirsin koon 140 cm ja paidasta tuli reiluhko, mutta isompihan tästä pitikin tulla. Kuosissa muuten vetoaa suunnistuksen harrastajiin rastilippua muistuttava ritarin kilpi :-).

Saumurin vieressä odottelee ompelijaansa samalla kaavalla leikattuina kolme paitaa ja pyykkitelineellä kuivuu lisää inspiroivaa materiaalia.

10.8.2014

Vielä kesäistä

Kun kesää tuntuu riittävän, niin tein nuorimmalle tytölle shortsit. Näitten ompelu oli kyllä aika haastavaa, mutta ehkä seuraavien teko kävisi joutuisammin. Kangas on farkkutrikoota ja kaava taisi olla Ottobren kevätnumerossa. Ja kyllä nämä vaan olivat koko viikonlopun käytössä vaikka teinit tätä projektia naureskelivatkin :-).

2.8.2014

Huppari omissa väreissä


Keskimmäiselle Tytölle valmistui huppari oman seuran väreissä. Kangasvaihdokkina saadusta autotrikoosta piti tulla jotain ihan muuta, mutta kuosi sopikin niin mainiosti hupun vuoriksi. Kaava on muokattu Joka Tyypin kaavakirjan hupparista. Malli on unisex, tuollainen löysähkö. Ja hei, ensimmäistä kertaa ei tarvinut purkaa vetoketjua kertaakaan!