19.6.2014

Juhannusperhosia


Tein perhospaidan, kun ei ne perhoset muuten tarkene näillä keleillä lennellä. Onneksi ompelijaa ei huono sää haittaa, päinvastoin :-). Leikkelin paidan ilman kaavaa, kahdesta palasta, sellaista lepakkomaista tavoittelin. Helmaan ompelin resorin. Hihat on kyllä samanmittaiset, mutta kuvaaja ei suostunut tämän enempää kuvia ottamaan... Kangas on muuten todella pehmeää. 

Sateetonta Juhannusta!
9.6.2014

Tähtihuppari


Tähtijoustocollegesta valmistui perinteinen leirihuppari Esikoiselle. (Viimevuotinen löytyy täältä). Kaavana on Joka Tyypin kaavakirjan hupparikaava, jota on kavennettu reilusti. (vrt Keskimmäisen huppari). Nyt on muokattuna teineille hyvä kaava, seuraavaksi kokeilen laittaa vetoketjun tuohon eteen. 

3.6.2014

Savannia


Tämä kuosi oli pitkästä aikaa sellainen "pakko saada". Tässä on vaan värit ja kuviot sopivasti kohdallaan. Ilmeisesti kuosi oli nuorisonkin mieleen, sen verran kiihkeästi keskusteltiin, kenelle tästä ommellaan. Itse olin jo leikkaamassa pojalle t-paitaa, mutta tyttöjen mielestä kankaassa on tyttöseepran kuva ja silloin siitä ei todellakaan voi ommella pojalle. Niinpä sitten jäi poika paidatta ja kaksi keskimmäistä sai topit. Aikas kivat näistä kyllä tuli.