16.2.2014

Neule Äidille


Aivan mahtava materiaali tämä Selian neulos, niin pehmeää ja joustavaa. Itselleni tein lämpimän ja mukavan hupparin. Tästä tuli kyllä ihan lemppari! Kaavan pohjana on softshell-hupparin kaava Ottobresta 5/10 (muistaakseni). Jonkin verran piti muokata, kun alkuperäinen kaava on joustamattomalle materiaalille tarkoitettu. Tykkään tästä niin!
15.2.2014

Fly Away -lepakkopaitaKeskimmäisellä tytöllä oli synttärit. Tein lahjaksi lepakkopaidan (O1/14). Etukappaleelle silitin tulostusarkille tulostetun kuvan, liittyy taas Harry Potteriin... Arkkeja löysin ihan tavallisesta kirjakaupasta, nämä oli tarkoitettu tummille kankaille. Tein paidan muuten ohjeen mukaan, mutta helmaan laitoin resorin kuminauhan tilalle ja hihansuut leikkasin taitteelta. Tuli kuulemma hyvä, Esikoinenkin haluaa samanlaisen :-).

14.2.2014

Vielä merinovillaa


Merinovillaiset yö-/ oloasut valmistuivat juuri ja juuri pakkaskauden lopuksi. Näillä nollakeleillä nämä ovat turhankin lämpimät, mutta pakkasella niin ihanat!

Nuorimman tytön mekkoon käytin pinkkien villojen viimeiset palat, yhdistettynä harmaaseen villaan. Tästä tulikin paras, ihan kuin linnanneidon puku.

Vielä olisi itselle ompelematta maatuskavillaa. Saattaa kyllä jäädä odottelemaan ensi talvea...

Hyvää Ystävänpäivää!

10.2.2014

Tuunailuja

Kangasjätteestä oli paljon juttua ennen joulua. Tuunaamalla sain pidennettyä muutaman muuten käyttämättä jääneen vaatteen ikää. Eihän näillä ihan maapalloa pelasteta, mutta tulipa itselle parempi mieli:


Tämä neuletunika näytti kuvastossa paljon paremmalta kuin sitten livenä kotona. Kavensin tunikaa reilusti ja ompelin raglansaumaan värikkäät napit. Tätä on käytetty paljon.Nuorimman tytön merinovillainen paita sopii leveyden puolesta aina vaan, mutta pituus alkoi käydä niukaksi. Jatkopalat helmaan ja hihoihin ja paita menee ainakin tämän talven.Isännällä on paljon lyhythihaisia työpaitoja, mutta vain muutama pitkähihainen. Ompelin trikoosta muutamaan paitaan jatkohihat. Nämäkin ovat olleet kovassa käytössä.

3.2.2014

Nallevillapaita


Poikakin sai oman lämpöisen merinovillapaidan. Kaavana Natty Cut (O1/14 ). On mukavan kapoinen kaava ja tykkäsin tuosta vähän erilaisesta leikkauksesta. Pääntiellä on raitavillan nurjaa puolta. Sytykeruusujakin askarreltiin, oli mukavaa puuhaa ja näillä kyllä takka syttyy.