15.9.2013

Haalari ver. 2 (Onion 6015)


Pitihän seuraavankin saada haalari... ja vielä pika-aikataululla leirikouluun... Tein samalla kaavalla kuin Esikoisellekin. Materiaali on aavistuksen paksumpaa collegea, palalaarilöytöjä tämäkin. Kolmatta en ihan heti luvannut ommella vaikka tämä hyvää siedätyshoitoa vetoketjun ompeluun olikin. 

13.9.2013

One piece Onion 6015Nyt se sitten laskeutui meillekin, kokohaalari, jumpsuit, aikuisten potkupuku. Esikoiselle tein, kun sitä pitkään ja hartaasti on toivottu. Ihan kamala tai kamalan ihana... Mutta Esikoiselle mieluinen, sehän on tärkeintä. Kangas on joustocollegea palalaarista, hupun vuoritin ohjeen vastaisesti kokonaan trikoolla. Vetoketjun ompelussa käytin apuna vedessä liukenevaa suihkeliimaa. Loistava keksintö, ei tarvinnut purkaa kertaakaan! 

10.9.2013

Raglanpaita ÄidillePitkästä aikaa itsellekin jotain. Löysin ihanaa interlock-trikoota ja ompelin paidan Ottobren 5/11 kaavalla. Toisessa hihassa piti vähän soveltaa, kun kangas kävi vähiin. Jälkiviisaana voisi ajatella, että vaalea jatkopala olisi pitänyt laittaa tuonne väliin, taskun alle. Mutta aika ihana näinkin, juuri sopivan syksyinen sävy kankaassa.