23.7.2013

SkootterihupparitKahdelle nuorimmaiselle T-paitahupparit skootteritrikoosta.
Tykkäsivät.
Pojan huppari Beagle Boy, Ottobre 4/13.
Tytön Suuri Käsityö 1/13.
(Idea lähti tästä Kewan hupullisesta T-paidasta)

 
 
 
 

18.7.2013

Aurora-huppari

 
Ei kyllä yhtään haittaa, että on kesäloma ja sataa, kun saa ihan hyvällä omatunnolla istua ompelukoneen ääressä :-). Suuri Käsityö-lehden numerossa 1/2013 on Nuori suunnittelija-palstalla huppari, jota on tehnyt mieli kokeilla jo pidempään. Tähän joustofroteeseen se sopikin oikein hyvin. Tuli tehtyä Nuorimmalle Tytölle hiukan reilu koko, mutta parempi niin. Ja on se kyllä aika makea, varsinkin pinkkien housujen kanssa... mutta jos sitten syksyllä kouluun farkkujen pariksi.

17.7.2013

Oi Aurora!


Tämä ihana joustofrotee ei ehtinyt kaappiin saakka, heti piti ommella. Raglanpaidan kaava löytyi Ottoren numerosta 5/2011. Nyt ei haittaa koleammat ilmatkaan, tällä tarkenee.
 
 
 
 

Bohemian -kesäpaidat

  
Bohemian -tunikan kaava taipui kahden isoimman T-paidoiksi. Helmaan ja hihansuihin laitoin resorit ja selkäpuolelle silitin kimallekalvosta kompassin ilmansuuntanuolet. Materiaali on vichyruututrikoota ja kaava löytyy naisten Ottobresta 5/2009. Paidoista tuli kyllä niin ihanat!

15.7.2013

Kesäyöpuku


Keskimmäinen tyttö on jo hetken pyydellyt kaksiosaista yöpukua. Kaavakokeiluun pääsi Ottobren 4/2013 Ruler -raglanpaita ja Segment -legginsit lyhythihaisina ja -lahkeisina versioina. Legginsien vyötärölle vaihdoin resorin kuminauhakujan tilalle. Hihansuut, helman ja lahkeet huolittelin saumurin rullapäärmeellä.

 Tytön vaatekaappi koostuu lähinnä erisävyisistä punaisista vaatteista maustettuna ripauksella ruskeaa. Hiukan siis jännitti, miten mustan ja sinapinkeltaisen yhdistelmä otetaan vastaan...

Kelpasi sentään, hyvä että ehdin kuvaa ottaa, kun piti päästä sovittamaan.


 Kävisihän tämä helleasustakin.


13.7.2013

Tylsä housupostausHousujen ompelu ei minusta ole lainkaan niin innostavaa kuin yläosien. Housujen onnistunut kuvaaminen on minulle myös lähes mahdotonta. Tummista kouluikäisen kokoisista housuista en kovin söpöjä kuvia saa. Siitä huolimatta läväytän tähän pitkän postauksen housuista, koettakaa kestää :-) 
 

Nuorimmalle tytölle ompelin shortsit urheilukouluun. Materiaali on joustocollegea ja kaavan pohjana Ottobren Jump numerosta 1/2008.

Pojalle tein uusimmasta Ottobresta Ultimate Casual -svetarihousut. Olenkin kaivannut tällaisten perushousujen kaavaa ihan perustaskuilla.


Näitä kyllä piristettiin kirkkaanvärisillä taskupusseilla.


Keskimmäiselle tytölle ompelin taas caprilegginsit, vaaleanpunaista trikoota Selialta. Tykkään trikoon laadusta, se on tarpeeksi napakkaa myös legginseihin.

Nuorimmalle tytölle myös täyspitkät collegehousut Jump-kaavalla. Lahkeensuuhun lisäsin näissäkin resorin. Lehdessä suurin koko on 128 cm, olen varmaan sitä joskus suurentanut, koska kaavassani lukee 134 cm, hyvin kuitenkin menee 140-senttiselle tytölle.
 
 
Lopuksi vielä itselle shortsit viskoositrikoosta. Kaava on piirretty valmishousuista. Kuva on todella kamala, mutta housut ovat jalassa oikein mukavat.
 

11.7.2013

Hihattomia


Poika valitsi kankaat tilkkukopasta näihin hihattomiin paitoihin. (Paitsi omppujoustiksen Äiti ujutti mukaan, kun se on varmaan talvella ihanan tuntuinen aluspaitana...) Kaavana on Ottobren 1/2013 verkkopaita.
 
 
 
 

Esikoinen piirsi valmistopista kaavan ja leikkasikin kalanruototrikoon valmiiksi. Äidille jäi vain kokoon ompelu. Tästä tuli kuulemma hyvä. 

5.7.2013

Kesäpaita holkkihihoilla

 
Keskimmäisen tytön tämän kesän lempparipaitaan piirrettiin kaava Esikoisen valmispaidasta. Etu- ja takakappaleet ovat pääntietä lukuunottamatta samanlaiset. Helppoa ja nopeaa, näitä tehdään lisää. 
Esikoinen hääräsi taas kameran takana.

 Ja tässä paita tytön itse tuunaamien farkkushortsien kanssa, alla nuo pakolliset legginsit...
 

3.7.2013

Princess Castle -kietaisutunika ja Uncomplicated -legginsitMuokkaus: Lisäsin loppuun vielä sovituskuvia "kolmen sauman legginseistä". Niiden kaava löytyy uusimmasta Ottobresta.
Nuorin tyttö ei tosin enää perusta prinsessoista, mutta majavat ovat eläinfanin mieleen. Majavakangasta siis tilattiin samalla kuin Pojalle Pärinää. Koska kankaan muuttumista vaatekappaleeksi vaadittiin koko eilinen päivä, niin istahdin vielä koneelle iltayöstä. Piirsin tunikan kaavaan leveyttä koon 134 cm ja pituutta 140 cm mukaan ja hyvä tuli hiukan päälle 140-senttiselle tytölle.
 
 
Uusimmassa Ottobressa oli myös kaava kolmen sauman legginseihin. Koska legginsejä ei kunnolla lehdestä nähnyt, niin pitihän niiden ompelua kokeilla, capri-mitassa. Ei näistä suosikkeja tullut, mutta eivätpä ne tunikan helman alta näy.
 
 
Majavakuosi innoitti lapset intiaanileikkiin. Rakensivat pressusta tiipiin ja kantoivat keppihevoset ulos. Minä sain osallistua leikkiin tuomalla intiaaniruokaa. Siellä ne nyt kiljuvat ja tömistävät kaikki neljä sotamaalauksissaan. Lisää tällaisia inspiroivia kuoseja :-)


Ihan käyttökelpoiset housut näistä kuitenkin tuli, jalassa jo toista päivää :-).

2.7.2013

Beagle Boy -huppari

 

Ompelupäydällä odottaa monta keskeneräistä työtä, mutta eihän Pärinä-kankaan ja uuden Ottobren yhdistelmää voinut vastustaa. Pyyhkäisin siis illalla muut projektit sivuun ja surautin Pojalle hupparin. Hihansuut ja hupun vuori ovat vanhasta t-paidasta, helmapäärmeen sain hyödynnettyä hihansuihin. Poikakin taisi tykästyä lopputulokseen, kun ei antanut hupparia kuvauksen jälkeen päältään. Kuvaajana toimikin muuten tällä kertaa Esikoinen.