13.6.2013

Siskopaidat

Pitkähihaisia reenipaitoja olen luvannut tehdä jo pitkään. Sunnuntaina oli aika lunastaa lupaus ja hurauttaa ohut viskoosi/lycra-kangas paidoiksi. Kangas tuskin on kovin teknistä tai hengittävää, mutta suojaapahan vaikka pyöräillessä auringolta. Kaavana on Ottobren Sorja. Pääntien ja hihansuut kanttasin joustokantilla, valmista tuli nopeasti.
Farkkushortsit on itse tuunatut, niitä valmistui useampi pari. Tytöt innostuivat leikkelemään lahkeita niin innokkaasti, että tuli kiire pelastaa muutamat parempikuntoiset farkut syksyä odottamaan.

11.6.2013

Tunnustetaan väriä

 

Meillä lapset leireilevät tämän viikon. Esikoinen suunnitteli jo keväällä hupparin, jonka lupasin valmistuvan leirille. Valmistuihan se jo sunnuntaina aamupäivällä, hyvissä ajoin siis. Hupparissa on oman seuran värit ja Esikoinen itse aplikoi seuran lyhenteen selkäpuolelle. Kaava on sama kuin liivihupparissa, mutta nyt hihojen kanssa. Colleget on tilattu Tanssivasta langasta, siellä on hyvä valikoima värejä ja yhteensopivat resoritkin löytyy.

 
Keskityttökin ihastui huppariin, mutta toisen tekemiseen ei aika riittänyt. Lohdutukseksi tein collegepaidan ja tuunasin Isännän käyttämättä jääneestä autopaidasta pienemmän. Collegepaidan mallin idea on Mekkotehtaalta, siellä on tehty aivan ihania puseroita. Autopaidan sivusaumoihin ompelin joustonauhalla rypytykset, kun paita olisi muuten ollut liian pitkä. Hyödynsin valmiit käänteet ja pääntien, tällainen tuunaus on todella nopea tehdä.