28.1.2013

MerinovillaaNyt pääsevät esittelyyn tämän talven merinovillapuvut. Nämä viime talviset ovat olleet ihan ykköset. Kankaatkin ovat pysyneet siistin näköisinä vaikka pienempien pukuja on täytynyt silloin tällöin pestä koneessakin. (Melkein tekisi mieli kieltää kaakaon juominen). Meillä onkin talviset kotiviikonloput vietetty melkein pelkästään merinovillassa, niiden päälle on niin helppo pukea ulkovaatteet ja ulkoilun jälkeen taas mukava leikkiä sisällä.


Pojalle sopi vielä viime talvinen kerrasto niin hyvin, että turkoosista merinovillasta tulikin Isännälle paita. Takakappale on jatkettu ruskeasta ja hihan suut ja helma on huoliteltu pelkästään saumurilla, kun ei saa tulla paksuja saumoja. Paita lähti päälle suoraan ompelupöydältä, on kuulemma mukava päällä.

 
Esikoinen ja Keskimmäinen saivat kerrastot koristeltuina omilla lemppariväreillä. Kaavat ovat peruskaavoja ilman sivusaumoja, koot suunnilleen 158 ja 164 cm. Helmoissa on pelkkä saumurihuolittelu. Käyttöön nämäkin pääsivät heti.


23.1.2013

Äidille ruskeaa

Syksyllä kohdalle osui muutama kangas, joiden ruskeat sävyt miellyttivät silmää. Kirjavasta trikoosta tein peruspaidan vanhalla Ottobren kaavalla. Raidallinen kangas on joustofroteeta ja tunikan kaava sama kuin tässä. Helman pussitin taas kuminauhalla ja innostuin ompelemaan taskunkin nenäliinaa tai puhelinta varten. Näistä tuli kyllä mukavat.

9.1.2013

Viime vuodelta

 
 Ainoan ompelemani joululahjan sai nuorin kummityttöni. Tämä Selian veluuri on väreiltään aivan ihanaa, mutta omat lapset eivät tästä enää innostuneet. Kangasta jäi vielä pieni tilkku, taidankin tehdä siitä itselleni pipon :-). Tunikamekon kaavan pohjana on Ottobren More Grey.
 

 
Kesällä Tallinnasta ostetut ruutukankaat ovat muotoutuneet pitkin syksyä pompulahuiveiksi. 
 
Keskitytölle ompelin collegehousut tällä kaavalla, nyt innostuin tekemään taskutkin. Housuja pitäisikin alkaa nyt tekemään urakalla, niistä tuntuu olevan aina pulaa. Tykkään vaan paljon mieluummin ommella yläosia...