25.9.2012

Ei ihan näihin säihinVielä valmistui pari T-paitaa tälle sesongille. Varsinkin maatilapaitaa voi pitää tunikana pitkähihaisenkin kanssa. Minusta se olisi oikeinkin mukavan näköinen vaikka poolopaidan kanssa. Näihin sainkin mukavasti käytettyä tilkkukopan aarteita sekä pidemmän aikaa kaapissa maanneen maatilakankaan.Vielä sovituskuvat:

19.9.2012

Äidille paita

 
Tein itselleni paidan tooosi kauan kaapissa olleesta trikoosta. Kun koneessa oli pinkit langat valmiina, koetin piristää vähän vaisua kuosia pinkeillä yksityiskohdilla. Toisaalta ihan kiva, mutta kangas on kovin ohutta ja varmaan osittain tekokuitua... Mutta kaava on toimiva, jokin vanha Ottobre Womanin peruspaitakaava. Olen sitä pidentänyt ja pääntietä hiukan suurentanut.
 
En sitten pystynyt olemaan ompelematta uusia pipoja... Tällä kertaa yksinkertaisesta trikoosta ja uusimman lasten Ottobren kaavalla.
 

16.9.2012

Väriterapiaa

Pinkin ja vihreän yhdistelmä on jotenkin niin herkullinen!
 
Nuorin tyttö sai T-paidan ja Keskitytölle kokeilin Zig Zag-tunikaa Ottobren syysnumerosta. 

1.9.2012

Kesälomaompelut


Loma on jo kaukana takana päin, mutta ilmat ovat elokuussa olleet ihanat. En siis lomalla (enkä sen jälkeenkään) malttanut istua sen paremmin ompelu- kuin tietokoneellakaan :-). Varmaan hyvä niin, nyt on pää täynnä uusia ideoita.

Esikoiselle sain kuitenkin lomalla jotakin aikaan. Yöpuvuista on aina pulaa, retrokukkatrikoosta tuli ihanan kesäinen yöpaita.Tein asuun shortsit, mutta koska kesä on ollut viileähkö, tein myös pitkät housut. Lahkeensuihin otin mallia Ottobren legginsikaavasta.

Suuressa käsityölehdessä oli hauska pikakaava paidalle. Kaapista löytynyt tähtikangas sopi siihen täydellisesti. Helmaan vaihdoin ohjeen kumihauhakujan tilalle resorin.


Kesäloman kohokohtiin lukeutui tietenkin reissu Tallinnaan ja Karnaluksiin ja Abakhaniin, suosittelen!