24.7.2012

Bohemian-mekko

 

Suosikkikaavani Bohemian muokkaantui mekoksi tämän Kewan esimerkin mukaan. Tykkään aivan valtavasti!18.7.2012

Tuunauksia


Korjausompelu on aina ollut minusta vastenmielistä, mutta täältä blogimaailmasta olen saanut paljon vinkkejä ja ideoita vaatteiden tuunaamiseen :-). Niinpä keksin muokata Esikoiselle vuosia sitten tehdystä yöpuvusta Pojalle kesäyöppärin. Saksilla ja resorilla saa ihmeitä aikaan. Sain vielä käytettyä tuon hiukan ihmeellisen sävyisen resorinkin laatikon pohjalta pois.

 Uuden elämän saivat myös rantakivikossa kolhuja saaneet veluurihousut. Niistä tuli seuraavalla shortsit.


Esikoiselle aikanaan hankittu paita oli Nuorimmalle tytölle liian lyhyt ja leveä. Resorin avulla tästäkin muotoutui käyttökelpoinen tunika.

Hauskaa ja nopeata tämä tuunaus, ja materiaalia on lisää kodinhoitohuoneen pöydällä odottamassa seuraavaa innostuksen puuskaa.8.7.2012

Hellemekko ja pojan loput kesävaatteet

 

Nuorin tyttö on jo pitkään pyytänyt kesämekkoa. En ole saanut sellaista aikaiseksi, mutta inspiraatio iski kun näin nämä ihanuudet ja kesärunoratsukin tuli sopivasti myyntiin. Kaavana siis Racerback Dress 7-8 -vuotiaan koolla, helmaa pidensin 15 cm. Ihan turhaan leikkasin reiluilla saumanvaroilla, mekosta tuli aika väljä 9-vuotiaalle. Alimmassa kuvassa mekko on 11-vuotiaalla isosiskolla, hänelle se olisi juuri sopiva. Mutta pikkusiskohan ei tätä ihanuutta isommalle luovuta.

 
 
 
 Pojalle valmistui alkuviikosta viimeiset vaatteet tästä pinosta, juuri sopivasti ennen kesäkelejä. Paitaan ja shortseihin sain kulutettua mukavasti tilkkukopasta froteepaloja. Alimman kuvan housut ja shortsit ovat tylsästi yksivärisiä enkä taskujakaan niihin tehnyt. Ajattelin että rauhoittavat näitä meidän muuten kovin kirjavia yläosia.