26.6.2012

Erä 3Tuli tehtyä vielä muutama T-paita, ensimmäinen on tuttu ja turvallinen Sulo / Riff Ottobresta 3/10. Tykkään raglanhihaisesta mallista, se istuu päällä paremmin. Alemmat paidat ovat uusimmasta Ottobresta, v-pääntie tuo vaihtelua. Yhdet shortsitkin sain valmiiksi, ne on lyhennetty Odakota-svetarihousujen kaavasta.   
 
 

24.6.2012

Erä 2Löysin kaapista pätkän tätä autokangasta. Meillä ei kauheasti ole sinisiä vaatteita tai kankaita ja nyt harmittaakin kun tätä samaa on saatavissa vihreällä pohjalla, se kun olisi ollut kivempaa :-). Tätä sinistä oli tosiaan hiukan liian vähänkin, mutta tuli siitä sentään tuollainen "makkarankuorikesäyöppäri" Pojalle. Ja niin kuin aina, silloin kuin ei itse tykkää lopputuloksesta, niin lapselle se on lemppari...


Ompelin myös hihattoman raitapaidan. Tein kanttauksen taas kolminkertaisena enkä huomannut, että koneen asetuksia pitää silloin muuttaa. Kun on ohuemmalti kangasta, niin ainakin minun koneeni vetää kantin kireämmälle. Raitapaitakin näyttää kuvassa enemmän mekolta, kuin keskikokoissen pojan kesäpaidalta :-).


22.6.2012

Pojalle kesävaatetta erä 1

 
Olen pikkuhiljaa ommellut tätä kasaa valmiiksi. Aloitin pitkähihaisista, kun niille on tänä kesänä ollut käyttöä. Kaava on Ottobresta 1/12, koko 128 cm. Näissä kankaissa oli niin kivat kuosit, että en alkanut yhdistelemään enkä lisäämään muitakaan yksityiskohtia. Hihansuihin kokeilin erilaisia vaihtoehtoja, resori on kyllä käytännöllisin ja nopein ommella.
 
 
 


Juhannusruusutkin kukkivat sopivasti juhannuksena. Aurinkoista ja lämmintä keskikesän juhlaa kaikille!