28.5.2012

Kesämekko

 
On se rypytyspaininjalka ihana. Ei olisi keskityttö saanut rimssumekkoa ilman sitä. Kangas on Nansoa, ostettu joskus kilokankaana ja jäänyt kaappiin lojumaan, kun oli jotenkin hassun väristä. Mutta tähän mekkoon kuosi sopii täydellisesti. Jätin helman ja hihansuut huolittelematta, kun kangas rullautui niin nätisti. Pääntien kanttasin kolminkertaisella resorilla tällä Marimikin ohjeella, on päällä mukavamman tuntuinen, kun käänne ei ole niin paksu.


Innostuin tässä yhtenä iltana vähän leikkelemään kankaita... Näistä pitäisi tulla Pojalle kesävaatetta.


27.5.2012

Pieniä iloja


Arvatkaa kuka kävi ostamassa rypytyspaininajalan :-). Riikan innoittamana kävin sellaista kysymässä lähimmässä ompelukoneliikkeessä. Paininjalka löytyi, se sopi koneeseen ja toimii, ihanaa! Nyt on vaan sellainen positiivinen ongelma ajankäytön suhteen, olisi kauheasti ideoita tyttöjen kesämekkoihin, joissa on rypytetty helma, mutta pihaltakaan ei malta pysyä poissa... Tässä olisikin maistiaisia puutarhan puolelta.

Kirsikkapuu kukkii

Keltavuokon kukinta alkaa olla loppusuoralla.

Tomaatin taimet pääsivät kasvihuoneeseen viikko sitten.Viinirypäleetkin selvisivät talvesta.

Kaunokainen

Vuohenjuuri ja voikukka...

  

20.5.2012

Palloja

 

Esikoinen tiesi heti, mitä haluaa, kun näki tämän kankaan. Piti olla lepakkohihat ja resori helmassa, paita piti tietenkin myös leikata keskeltä kangasta... Kaava löytyi Ottobresta 4/11, sen verran muokattiin, että helmaan, hihansuihin ja pääntielle saumuroitiin resori. Oli todella nopea tehdä ja lopputulos on ihanan kasarihenkinen.

 
 


Palloteemaalla jatkettiin tässä tunikassakin. Tuli mieleen kokeilla Bohemian-kaavaa Esikoiselle, hyvin toimii malli teinillekin.
 


Housujakin on tullut tehtyä, yhdet Nuorimmalle tytölle (yläpuolella sovituskuva) ja kolmet Esikoiselle. Kaavat ovat Ottobresta, kaikkia on käytetty ennenkin. Kahdet ensimmäiset ovat farkunnäköistä trikoota, kolmannet joustocollegea ja viimeiset verkkakangasta.7.5.2012

Runoratsua ja intiaaneja

 

Tämä ei jättänyt minua rauhaan, piti itsekin kokeilla prässejä. Hameen koko on n. 140cm, nuorimmalle tytölle vielä vähän reilu. Mittoja otin valmishameesta, helmaa pidensin vähän liikaakin, mutta eipä jää heti lyhyeksi.

 
Sunnuntaina pihan valtasi hurja intiaanilauma, kun juhlittiin Pojan ja Nuorimman tytön kaverisynttäreitä. Intiaaneilla pitää tietenkin olla päähineet, ja sellaiset sitten tein aikalailla yksinkertaistaen Ottobren kaavaa ja käyttäen apuna kuumaliimaa.
 
 
Esikoinen ja Keskityttö maalasivat tunnelmaa tuomaan metrin korkuisen biisonin...