29.4.2012

Vapputunnelmissa


Luulin jo jääneeni paitsi tätä prinsessa-ihanuutta, mutta onneksi sitä tulikin vielä myyntiin. Vapun kunniaksi tein tunikan itselleni, Amelia-kaavalla ilman huppua tällä kertaa. Kanttauksen resoriksi valikoitui puolivahingossa ompelupöydällä majaillut Selia Shopista ostettu mangonkeltainen resori, se kun olikin ihan samaa sävyä kuin prinsessan kruunu. Esikoinen kiusoitteli, että tekisin tähän pariksi vaaleanpunaiset leggarit, mutta en luvannut :-).

 

Tämän kaavan juju on selässä oleva sauma, ei jää taakse ylimääräistä lepatusta.
 

25.4.2012

Bambitunika


Nuorin tyttö sai ihanasta bambitrikoosta tunikan syntymäpäivän kunniaksi. Kaavana on peruspaidan kaava, jonka leikkasin poikki ja rypytin helmaksi suorakaiteen muotoisen palan. Pääntien, helman ja hihat kanttasin mustalla resorilla, ettei mene liian imeläksi. Helman kanttaus kiristää helmaa hauskasti hiukan pussille, kun en tullut muuttaneeksi koneen säätöjä.

  
 Poikakin halusi kuvaan, äiti vaan meni rajaamaan melkein kokonaan Pojan kuvasta pois.
 

22.4.2012

Joogahousut


Suuren käsityölehden jossakin alkuvuoden numerossa oli ohje joogahousuihin. Yhteistyössä tehtiin Esikoiselle sellaiset kesähousuiksi. Niistä tulikin aivan ihanat. Materiaali on vilpoisen tuntuista viskoosijerseytä ja koko lehden pienin kaavakoko ilman sivusaumavaroja. Vyötärön ja lahkeensuiden resoreita pienennettiin myös aikalailla.

1.4.2012

Sisaruksille


Tässä tällä erää viimeinen pari samaa kuosia nuorimmalle ja vanhimmalle. Aivan ihana kangas, kun voi yhdistellä monen eri värin kanssa. Kaavat ja koot ovat samat kuin aiemmissakin T-paidoissa.


Jonkinmoinen hepuli iski päälle, yhteiskuvista tuli tällaisia...
Sitten siirrytään ihan eri värimaailmaan, tästä pinosta pitäisi sitten tehdä kahdelle keskimmäiselle kesävaatetta :-).