21.3.2012

Mereneläviä t-paidoissa


Tässä on toinen kangas, joka miellytti sekä eskaria että esikoista. (ensimmäinen oli tämä). Siskon paita on Ottobren Sorja koossa 158 cm ja sen veljen Ottobren Sulo kokoa 128 cm. Raitakankaasta tein toiseen hihat ja toiseen takakappaleen, niin eivät ole ihan samanlaiset. 

17.3.2012

Mekko ja pipoKummityttö on ollut kylässä ja kun hänellä on maaliskuussa nimipäivä, niin kysyin, voisiko täti ommella jotakin lahjaksi. Vastaus kuului, että pitkä kesämekko, jossa on lyhyet hihat olisi kiva. Ja mekon pitäisi olla vaaleanpunainen. Tämä satumesä-kangas kuitenkin kelpasi, kun tässä on bambeja ja pupuja ja pöllö puussa, vaikka ei kokonaan vaaleanpunainen olekaan. En varmaan ikinä ennen ole saanut vaatetta näin nopeasti valmiiksi, kun pieni juoksi vähän väliä kysymään, joko on valmista :-). Kevätpipokin tuli tehtyä, kun kangasta jäi sopivasti. Eteen ompelin kukkanapin, niin mekko tulee oikein päin päälle.11.3.2012

Bohemian-tunika... taas


Minä niin tykkään Ottobren Bohemian-kaavasta ja aika ihanaa on tämä orvokkikangaskin. Jouduin taas kokoamaan etukappaleen useammasta palasta ja tarkoitus olisi laittaa valehalkioon napit, kunhan sopivat löytyvät.

9.3.2012

Monsteriautoja


Olen tässä viimeaikoina löytänyt useammankin kankaan, joka sopii sekä meidän teinille että eskarilaiselle. Tässä ensimmäinen pari aivan ihanasta monsteritrikoosta. Esikoinen tilasi itselleen lippapipan ja Poika sai perusT-paidan. Pipo on muuten sama kuin nämä, mutta lippaa on pienennetty ja T-paita on tällä kaavalla kahta kokoa isompana.


6.3.2012

Maatuska-tunikatTein kahdelle vanhimmalle tytölle tunikat maatuska-collegesta tällä ja tällä  kaavalla. Collegekangas oli tavallista kapeampaa eikä leveydestä riittänyt enää hihoihin. Kaapista löytynyt pallotrikoo sai tällä kertaa kelvata. Zig zag-college on sen verran räväkkää, etten arvannut tehdä siitä tunikaa. Tein siitä hameen samalla kaavalla kuin edellisessä postauksessa. Minulle tulee tästä ihan täytekakku mieleen.