27.11.2011

Hempeitä värejä teinille


Esikoinen tuli tivaamaan tässä jokin aika sitten, että: "Äiti sun pitää tehdä mulle housuja!". Vaatimukset olivat tarkat ja päädyin kokeilemaan tätä jegginsien kaavaa isommassa koossa. Harmaa joustosvetari oli hiukan tylsän oloista ja teinkin sitten piristykseksi nuo tikkaukset vaaleanpunaisella. Ja koska esikoisella ei ole vaaleanpunaisia paitoja niin piti tehdä tuommoinen palapelipaita housujen kaveriksi. Paidan kaavana on Ottobren Sorja. Hyvät tuli, nyt kun löytäisi joustocollegea jostakin lisää teiniväreissä, niin tekisin näitä oikein urakalla. (Ja ne teinivärit on musta, musta, tummanharmaa ehkä ruskea ja musta...)

20.11.2011

Kooste


Isänpäivän kunniaksi tein miehelle coolmaxista juoksupaidan. Eihän se mennyt ihan niin kuin Strömsössä. Miehille on aika huonosti kaavoja ja teknisissä vaatteissa pitäisi olla kaikenlaisia leikkauksia ja tasosaumaa ja oikeanlaista venyvyyttä sun muuta... Mutta eiköhän tällekin käyttöä löydy.

Strömsöstä puheen ollen, kävin nuorimman tytön kanssa Kädentaidot-messuilla ja nähtiinhän me Matias Jungnarkin. Kauheasti ei kyllä ehditty työnäytöksiä seurata, kun oli niin paljon kaikkea muuta nähtävää.


Mukaan tarttui lankoja, huovutusvillaa, uutta Murukuosia ja muutamia juttuja pukinkonttiin. Tyttö muuten valitsi tämän sinipohjaisen pingviinikankaan, vaikka tarjolla olisi ollut monia vaalenpunaisiakin kuoseja.


Lopuksi vielä ihan perussäärystimet joustinneuletta. Nämä ovat nuorimmalle tytölle, sopisivat vaikka tuon pingviinikankaan kanssa.


7.11.2011

Metsäinen asuAika hyvin olen pystynyt vastustamaan tämän syksyn uutuuskankaita, mutta tämän Nordic Forest-veluurin kohdalla itsehillintä sitten petti. Minusta tässä on sitä jotakin. Poikaa varten kangasta tilasin, mutta tytötkin halusivat osingoille kankaan nähtyään. Tämä ensimmäinen pusero valmistui kuitenkin alkuperäisen suunnitelman mukaan pojalle. Kaava jostakin vanhemmasta Ottobresta, koko 122 cm.  


Housuihin kokeilin uusimman Ottobren Slim leg vakosametti-cargohousujen kaavaa. Jätin reisitaskuja lukuunottamatta kaikki yksityiskohdat pois ja tein vyötärölle kuminauhakujan. Materiaalina on veluuri, koko 122 cm. Tykkään mallista tosi paljon, näitä tulee varmasti lisää.1.11.2011

Violet Rose

Joskus kannattaa penkoa kangasvarastoja samanhenkisen ystävän kanssa. Tämän kankaan suhteen olin jo menettänyt toivoni, mutta yhteisellä ideoinnilla tästä kuitenkin kehkeytyi tunika. Kangas on hiukan paksumpaa neulosta, olisikohan Nansoa, ja oikein sopivaa syyssäähän. Kaava on uusimmasta Ottobre Womanista.