28.9.2011

Tunnustuspokaali
Vinosauruksen Tiia ilahdutti minua tunnustuksella. Pystin mukana tulee haaste keksiä kymmenen uutta asiaa itsestä! Olen niitä nyt reilun viikon miettinyt ja katsotaan, kuinka pitkälle pääsen :-).

 1. Inhosin koulussa käsitöitä.
 2. Olen lukenut ammattikorkeakoulussa rakennusinsinööriksi.
 3. Kuljen työmatkat polkupyörällä sulan maan ajan, tekee 16 km päivässä.
 4. Lauri Tähkä on niin hyvä :-).
 5. Tykkään leipäjuustosta.
 6. Luen Agatha Christien kirjoja aina uudelleen ja uudelleen.
 7. Voisin käydä (puu)saunassa vaikka joka päivä.
 8. Minulla ei ole tunnuksia facebookiin.
 9. Pelkään korkeita paikkoja.
 10. Täytin viime viikolla 40 v.
Huh, olipas vaikeaa :-D. Laitan tämän seuraavaksi HenNikselle Kangaskaapin kätköistä-blogiin sekä Hannalle Sulosointula -blogiin.18.9.2011

Yöpuku


Esikoinen tarvitsi yöpuvun. Minusta tämä kuosi on kaunis ja sinisenä ihanan unettava.  Hihansuut ja helman huolittelin vaihteeksi ompelukoneen hunajakenno-ompeleella.

  
 
Toinen takalahje piti tehdä kahdesta osasta.
Saumaa peittämään laitoin koristenauhaa. 

    

Paita on tehty Ottobren Sorja-kaavalla ja housut
ovat Suuren Käsityölehden numerosta 11-12/2009.
Koko on n. 158 cm.
Yöpukua piti tietenkin kuvata pimeässä...


17.9.2011

MedaljonkipaitaNuorimmalle tytölle valmistui paita Ottobren More Grey-kaavalla. Lisäsin hihansuihin ja helmaan pitkät resorit , tuli vähän vaihtelua kaavaan. Sovituskuvaa ei nyt irronnut, mutta ajattelin, että tämä sopisi farkkujen kanssa. Esikoisellekin pitäisi kokeilla paitaa samalla tyylillä.
1.9.2011

Syyspaitoja


Kankaita on vaan niin kiva yhdistellä. Ja samalla pääsee eroon jäännöspaloista. Nuorimman tytön paidassa peurakangas ei ihan riittänyt etukappaleeseen, sitä piti jatkaa tähtikankaalla. Tähtikangas olisi yksinään ollut jotenkin synkeää, pojan paitaa piristämään laitoin turkoosit hihat. Molempien paitojen kaavana on lasten syys-Ottobren More Grey-paita. Pojalla koko 122 ja tytöllä 134. Tykkään paidan mallista, siinä on pituutta riittävästi.

Iltapalaksi tein pellillisen omenapiirakkaa uudella ohjeella. Oli mahdottoman hyvää ja sitä jäi vielä huomisillaksikin :.-)