27.8.2011

Aaltoja sekä metsä
Tämä aaltoveluuri oli pitkästä aikaa semmoinen "pakko saada"-kangas. Ja kun kangas on niin ihanaa, piti siitä myös heti ommella. Tein pojalle puseron tällä kaavalla ja kun kerran pääsin vauhtiin, tein puseron myös kaapissa hyvässä säilössä olleesta metsäveluurista. Laitoin kumpaankin puseroon resorin myös helmaan, oli tosi nopeat ommella, kun kaikki saumat sai surautettua saumurilla.
Minusta tämä on niin ihana ja taisi pojallekin kelvata :-).
23.8.2011

Sadetakki

Nyt saa syksy ja sateet tulla, esikoisen sadetakki on valmis! Minun kärsivällisyydelläni tämä on aikamoinen saavutus useine kaavan palasineen, vuoreineen, taskuineen. Sen verran oikaisin, että vetoketju vaihtui neppeihin ja taskunsuiden piilovetoketjut jäivät kokonaan pois. Kangas on pinnoitettua puuvillaa Ottobrelta, vuorikangas ohutta puuvillaa samasta paikasta. Esikoinen löysi kaavan Ottobren numerosta 1/2002 ja takki on kokoa 158 cm. Mitoitus on aika reilua, mutta sadetakki saakin olla väljä.

10.8.2011

Häivähdys syksyä


Näiden kankaiden väreissä on jo loppukesän tunnelmaa. Tein tunikan ja legginsit uusimmasta Ottobresta, koko on 134 cm ilman sivusaumavaroja. Tyttö kävi välillä vaihtamassa jalkaan ruskeat caprit ja ne sopivatkin tunikan kanssa kivasti. Ompelin tunikan hihansuihin resorin ihan tavallisesti, sopii minusta paremmin kuin ohjeen mukainen kanttaus.

 

 


Poika sai apilapaidan ja raitapipon, näidenkin kaavat uudesta Ottobresta. Paidan koko on 122 cm. Tästä tuli minusta hauska, kun paidan takakappale on kokonaan keltainen. Täytyy näpätä sovituskuva, kun paita on pojan päällä.


2.8.2011

Värin vaihtoOmpelin taas esikoiselle, mutta nyt vaihdettiin vähän hillitympiin väreihin. Kaikki kaavat ovat uusimmasta Ottobresta, koko 158 cm. Pipon tein Lucovica-pipon kaavalla, suurensin suurinta kokoa kopiokoneella 110 %. 
Olen niin innoissani tästä Ottobren syysnumerosta, siinä on meidän tytöille (ja pojallekin) niin paljon hyviä malleja kouluvaatteiksi. Nuorin tyttökin on jo yli 130 cm pitkä ja valmisvaatteista kaikki kivat mallit loppuvat viimeistään 128 cm:iin...