27.7.2011

Turkoosi tunikamekko


Tämä kangas on taas niin esikoisen väristä kuin vaan olla voi. Pitkään (liian) mietin mitä siitä tekisin ja lopulta innoittajaksi löytyi alla oleva liian pieni ja väärän värinen tunika. Leikkasin sen paloiksi ja suurentelin hiukan. Lopputulos on meidän mielestä oikein käyttökelpoinen. Tunika olisi saanut olla ihan mekkomittainen, mutta kun aina ostan sen metrin palan kangasta... se ei enää tälle pitkäkoivelle riitä. Esikoisen vaatteille alkaa tulla jo hintaakin, kun kangasta menee niin paljon, mutta maksaahan ne muutkin harrastukset :-).Lopuksi vielä juoksupaita esikoisellekin tällä samalla mallilla.

15.7.2011

Kesäjuttuja

Tässä muutamia kesävaatteita, jotka ovat valmistuneet jo aiemmin ja ovat käytössä hyväksi havaitut. Poika sai dinotrikoosta hellepaidan Ottobren kevätnumerosta. Muutin vain olkapäät tavallisiksi. Minun silmääni miellyttää kankaan väritys ja poika tietysti tykkää dinoista.

Nuorin tyttö sai tämän kankaan jämäpaloista uimapuvun ja pikkushortsit. Uimapuku on myös kevätOttobresta. Liukkaan kankaan ja framilonin ompelu oli aika haastavaa eikä ompelujälki kestä lähempää tarkastelua. Päälle puku istuu kuitenkin nätisti eikä hintaa tullut oikeastaan kuin framilonin verran. Shortsien vyötärön ompelin Riikan tapaan, näppärää ja nopeaa.


Lopuksi vielä suloiset bambit keskitytölle. Kun en osannut päättää resorin väriä, tein tunikan samalla kaavalla kuin punahilkkatunika eli pujotin kuminauhan hihansuihin ja pääntielle.


1.7.2011

Kesämekon muokkaus

 
Esikoisen vanha kesämekko alkoi jo olla sekä pieni että muutenkin loppuun käytetty. Tyttö tuli itse kysymään, voisiko siitä tehdä puolihameen. Kyllähän siitä voi. Laitoin resoria vyötärölle ja mekko sai jatkoikää vielä täksi kesäksi!