24.6.2011

Juhannusmekot

Ompelin viime viikonloppuna isoille tytöille kesämekot. Tytöt valitsivat kankaat itse ja ne tilattiin Iinulta jo hyvissä ajoin kevättalvella. Kaavaksi löytyi Iridescent-check -liivihame Ottobresta 1/2011. Esikoiselle kangas riitti vain tunikamittaan, mutta sopii sitten käytettäväksi vaikka farkkujenkin kanssa.

Nuorimmainenkin halusi uuden mekon vaikka vanhojakin on kaapin täydeltä. Ompelin sitten vielä tänään sienimekon muokattuna Farbenmixin Ameliasta. Mekon yläosa on interlockia ja helma puuvillaa. Tuli mukavan kevyt näin.
Poika ei saanut mitään uutta, mutta jäi pihaan pelaamaan palloa näissä "vanhoissa" vaatteissa. Itse oli nämä valinnut kaapista ja ihan hauskasti raitafrotee sopii merirosvoveluurin kanssa :-). 


Hauskaa juhannuksen jatkoa!13.6.2011

Raitashortseja
Nämä shortsit piti tehdä jo viime kesäksi... Ompelu oli yhtä tuskaa muutenkin kuin helteen takia. Leikatut palat lojuivat pitkään ompelupöydällä, raitojen kohdistus ei tahtonut sujua ja taskujen tekokin tökki. Mutta kivat näistä lopulta tuli ja pääsivät heti käyttöönkin. Kaavat on Ottobren erilaisista käteen osuneista housukaavoista lyhennetyt.

9.6.2011

Liikuntavaatteita


Keskityttö rutisee aina, että sininen ja musta on RUMIA värejä. Ompelin siis viime viikolla "kesäreeneihin" sopivamman värisiä vaatteita. Tein paidoista pitkähihaiset, kun ajattelin ettei tarvitse sitten laittaa aina aurinkorasvaa eikä rullaluistelusuojatkaan paina suoraan iholle. Punaisen setin kangas on jonkinlaista lycraa, pääntien ja hihansuut kanttasin joustokanttinauhalla. Paidan selkään tein taskun pyörän avaimia varten.
 


Toinen paita on ihanan pehmeää ja ohutta coolmaxia. Isäntä muokkasi kaavan Sorja-paidan kaavasta niin, että sivusauma jäi pois, mutta vyötärön kavennus säilyi. Itseltä loppui hahmotuskyky täysin, mutta miehiltä saattaa löytyä yllättäviä kykyjä. Tyttö tykkäsi vaatteista, kuten poseerauksista huomaa :-).