16.4.2011

Kesähousuja pojalle

T- paitoja tuli pojalle tehtyä ja nyt tarvitaan alaosia. Poika halusi, että Ocean-trikoosta tehdään housut, kun hänellä on vain paksuja housuja. Ne tein SK 11-12/09 tonttuhousujen kaavalla, koko 110 cm. Ihanat minishortsit ovat uusimmasta Ottobresta ja materiaalina ruutujoustofrotee, koko 116 cm. Ruskeat collegehousut ovat myös uudesta Ottobresta, denim-bermuda-kaavalla, koko 116 cm. Tällä kaavalla teen kyllä lisää kesähousuja, koko vastaa oikeaa kokoa ja kaava on mukavan kapoinen.

13.4.2011

Monsteriautoja ja robotteja


Poika näki uudessa Ottobressa monsteriautopaidan ja muisti, että meillä on samaa kangasta kaapissa. "Äiti tee mulle tuommoinen paita!" kävi käsky ja äiti teki. Piirsin lehdestä slim fit -kaavankin ja kun posti toi vielä sopivasti robottitrikoota pääsi sekin käsittelyyn.

10.4.2011

Hyviä kaavoja

Vihdoinkin sain aikaiseksi kokeilla uusia kaavoja. Ensimmäiseksi piirsin Sorja-kaavan Ottobresta 1/09, kokoa 158 cm. Aivan loistava. Huomattavasti kapeampi kuin tähän asti käyttämäni CSW. Ja esikonen tykkäsi.

Seuraavaksi piirsin Ottobresta 3/2010 Sulo T-paidan kaavan (116 cm). Sopii pojalle todella hyvin. Ja oli hauskaa istua kodinhoitohuoneen lattialla sovittelemassa kankaita yhteen :-).


Tässä muutama sovituskuva:
Ja lopuksi kunniakierros Ottobren CWS:n a-mallilla, koko 122 cm.


6.4.2011

Paita ja pöksyt pojalle


Tämmöinen setti tuli vielä tehtyä, vaikka pitäisi varmaan pikku hiljaa siirtyä T-paita ja shortsi -linjalle. Paita on Ottobren creative workshopin A-malli 122 cm ja housujen pohjana Ottobren 1/2011 Bouncing Forward -ulkoiluhousut, myös 122 cm. Valitsin kaavan, koska se on mitoitettu hoikalle lapselle, mutta aika väljät veluurihousut tietty ulkoiluhousujen kaavalla tulee. Olisi vaan pitänyt tehdä kokoa pienemmät, näissä on melko reippaasti kasvunvaraa. Mutta väri on ihanan vihreä ja kerrankin maltoin tehdä taskut!

2.4.2011

Haaste

.

Sain Riikalta hauskan haasteen.


"Esittele blogissasi sinulle mieluinen, rakas tai tuikitarpeellinen ompelutarvike. Pelkkä kuvakin riittää, mutta ainahan on kiva kuulla, miksi valitsit juuri kyseisen esineen."


Valitsin itsestään haihtuvan merkkaustussin. Tämä on aina käden ulottuvilla saksien, pinsettien ja ratkojan kanssa. Näppärä väline keskikohtien ym. merkkaamiseen.


Laitan myös kuvan ompelupöydästäni, joka on uusi ja sen takia vielä näinkin siisti. Vanhalle pöydälle ei mahtunut kuin yksi kone kerrallaan eli tämä on suorastaan ylellisyyttä.

Haasteen heitän eteenpäin seuraaville: