30.3.2011

Apilapipolippis

Mulla olis tuolla leikattuna pari paitaa ja housut, mutta en millään malta niitä ommella. Nyt valmistuu vain pipoja. Pojalle ensiksi tekemäni pipo oli hiukan liian iso ja ohut, joten tein lämpimämmän version joustofroteesta. Pienensin vielä lippaa enkä tehnyt niin paljon löysää päälaelle. Pysyy paremmin leikeissä päässä.


28.3.2011

Lippispipat osa 2


Sain kuin sainkin valmiiksi nuorimman ja keskitytön pipat. Pientä painostusta oli illan aikana havaittavissa. Kankaat tytöt valitsivat itse. Lopuksi tein vielä isännällekin oman. Piilotin ihanan ajoneuvokankaan lopun vuoreksi. Saattaapa olla, että teen jokin ilta itsellenikin, näiden tekemiseen jää koukkuun :-).

Pipolippiksiä

Uusi yritys, toivottavasti kuvat nyt näkyvät...
Ainakin Riikka ja Tupuna ovat tehneet näitä hauskoja pipolippiksiä. Pakkohan se oli itsekin kokeilla ja nämä taitavat olla meillä kevään "hitti". En ehtinyt tehdä kuin kaksi ja ilman jääneet eivät olleet tyytyväisiä... Tänä iltana pitää sitten tehdä toiset kaksi.
Tämän paidan olen tehnyt keskitytölle aikoinaan. Siivosin tyttöjen hyllyistä pieneksi jääneitä pois ja olin jo laittamassa tätä eteenpäin. Onneksi tajusin, että värit sopivat pojalle. Olen tehnyt paidan Ottobren Creative Workshopin kapeammalla A-mallilla ja sehän istuu pojalle täydellisesti! Olen aikaisemmin tehnyt aina pojalle niitä leveämpiä B-versioita. Ei pitäisi olla niin kaavoihin kangistunut :-). Sen verran paitaa tuunattiin, että silitettiin yhdessä siihen jalkapallomerkki. 22.3.2011

Yöpuku pojalle


Äidin piti tehdä pojalle autoyöpuku, kun tämä jäi pieneksi. Poika halusi alunperin oranssit housut, mutta kun posti toi sopivasti juuri oikean väristä pallotrikoota, muuttuivat suunnitelmat. Tarkoitus oli myös tehdä puvusta sen verran reilun kokoinen, että se menisi vielä ensi talvenakin


 
Raglansaumoja yritin piristää tereillä, mutta ne eivät oikein onnistuneet. Paita ei istu hartioistakaan parhaalla mahdollisella tavalla, mutta pituutta siinä on kivasti. Paidan kaava on Ottobren Villi Viikinki ja housut ovat pyjamahousut numerosta 6/2009.13.3.2011

Trento-toppi

Tämä paita on uusimmasta Ottobre Womanista. Itse en kaavaa huomannutkaan, mutta Tiia oli tehnyt sillä oiken kauniin topin. Ensimmäistä kertaa kokeilin nauhankääntäjään trikoosta leikattua kaitaletta. Säädöt ei ihan onnistuneet ja pääntie hiukan lörpöttää. Kaava itsessään on oikein kiva, jujuna on tuo takakappaleen v-pääntie. 
5.3.2011

Kivoja kuosejaKeskitytölle sain alkuviikosta viimein tehtyä nämä tunikapaidat. Kankaat olivat pitkään leikattuna, mutta pakkasilla en tarjennut ommella niitä, kun kodinhoitohuoneessa oli niin kylmä. Tein paidat/tunikat samoilla tutuilla kaavoilla ilman mitään yksityiskohtia, kun kuosit itsessään ovat niin värikkäitä. Koot ovat suunnilleen 146 cm.