28.2.2011

Tuunausta

Toipilaat tarvitsivat ajankulua ja keksittiin koristella  yksivärisiä valmispaitoja. Ensin painettiin ötököitä valmissapluunoilla ja osaa piristettiin vielä silitettävillä kimalluksilla. Painovärejä oli peräti kolme ja jokainen paita erivärinen, mutta ihan hauskoja näistä tuli. Etanapaita on oikeasti nätti lime ja sudenkorentopaita perusvaaleanpunainen.

21.2.2011

Apina-paita

 
Keskimmäinen tyttö on viime aikoina ahkerasti kysellyt: "Koska äiti teet mulle sen apinapaidan?" Nyt sain sen viimein valmiiksi. Leikkasin helman niin pitkäksi kuin kangasta riitti eli tuli tuommoinen tunika-t-paita raglan-hihoilla.

9.2.2011

Kolmas kerta toden sanooTein itselleni tunikan (tällä ja tällä) Bohemian-tunikan kaavalla. Pidän tästä mallista tosi paljon ja pallokuosihan on aina in. Tällä kertaa laitoin hihansuihin resorin kuminauhakujan tilalle. Olen tyytyväinen, tätä tulee kyllä pidettyä.


7.2.2011

Urheilupaita ja työkoneitaTein esikoiselle paidan, jota voi pitää liikuntatunnilla tai hiihto- tai hölkkälenkillä. Materiaali on liukaspintaista polyamidia, kangasta myytiin ihan trikoo-osastolla eli ei ole "oikeata" teknistä kangasta. Kuosi on minusta ihanan räväkkää ja tytöllekin onneksi kelpasi.

T-paidan tein tuliaisiksi kummipojalle. Kaavan piirsi jostain vanhemmasta Ottobresta, koko on 122 cm, mutta vastaa oikeasti varmaan kokoa 134 cm...

1.2.2011

Hiihtopuku
Nuorimmaiset inttivät itselleen hiihtotrikoita. Koska kaapissa on kankaita, ajattelin kokeilla, onnistunko tekemään pojalle asun. Housut ovat Ottobren pitkäjussien kaavalla ja paita ihan peruspaita, jota pidensin takaa. Muuten tuli hyvä, mutta kaula-aukko on turhan avonainen. Aiemmin tekemäni kaulurin kanssa paitaa voi kuitenkin pitää. Kangas on jotakin lycran tapaista.