24.1.2011

Talviomenia

Tämä joustofroteinen t-paita on lojunut pitkään keskeneräisenä. Pääntie piti kertaalleen purkaa, kun nauhankääntäjä ei ollut yhteistyhaluinen ja teki suttua. Kangas on ihanan pehmeää, ajattelin että olisi mukava pakkasella pitkähihaisen alla. Esikoisen kokoa on tämäkin.

23.1.2011

Toinen metsätunika


Nuorin tyttö sai lopusta metsäveluurista tunikan. Hihoihin ja helmaan löysin lähes samanväristä veluuria. Takahelman rypytin ja tein siitä vähän pidemmän. Kaava on peruspaidan kaava, koko 134 cm.

 

Keskimmäiselle tytölle tein tunikan jo aiemmin. Kangas on joustavaa svetarineulosta, hihoissa trikoota. Tunika on muuten kiva, mutta tein siitä ihan liian ison. 

 

Pojalle sain viimeinkin kokeiltua Ottobren pitkäjusseja. Koko on juuri sopiva ja pöksyt istuvat päälle tosi hyvin.


21.1.2011

Hyötyompelua


Nämä olen tehnyt jo jokin aika sitten, ovat olleet jo käytössäkin. Perhe valitti, että vaelluskenkiin ja perinteisen monoihin menee lunta. Tein muutamalla eri mallilla säärystimiä; neuloksesta, ulkoilukankaasta ja vielä yhdet fleece-vuorilla. Ulkoilukankaasta tehdyt tummmansiniset, joissa on kuminauha ylä- ja alareunassa, ovat käytössä parhaimmat. Neulokseen tarttuu lumi ja vuorellisista tuli hiukan jäykät.

Esikoinen sai merinovillaisen aluspaidan. Kesti hiukan, housuthan tein jo aikaa sitten. Paidan takahelma on pidempi ja huolittelin helman vain saumurilla. Kangas on oikein ihanan tuntuista, tekisi mieli tehdä itsellekin paita.

Pipoon löysin idean ja kaavan Käsintehtyä näperrystä blogista. En osannut yhtä hienoa tehdä, mutta pipo suojaa hyvin korvat ja käy mukavasti luistelukypärän alle. Tämäkin meni esikoiselle, keskimmäinen tyttö haluaa samanlaisen punaisen.

19.1.2011

Apinoita ja leijonia

 
Terveisiä Itä-Suomeen! Tuli inspiraatio tehdä sisaruksille samasta kuviosta paidat. Apina-leijonat ovat suunnilleen kokoa 104 cm ja 116 cm. Olikin mukava tehdä hiukan pienempää vaatetta välillä, on viime aikoina tullut aika paljon tehtyä noita sataviiskakkosia.

17.1.2011

Merirosvoja

Poika sai paidan merirosvoveluurista ja raitatrikoosta. Paidasta tuli aika reilu, mutta sopiipa sitten pidempään.

15.1.2011

Väri-iloittelua


Lisäys: Kelpasihan paita sentään :-).Meillä kävi eilen tuttuja kylässä ja mukavan illan lisäksi sain ammattiapua kankaiden ja värien yhdistelyyn. Onneksi tuli pakkaspäivä, niin pääsin heti toteuttamaan idean. Minusta tämä on ihana piristys talveen, mutta kohta kuulen, onko esikoinen samaa mieltä. Paita on kokoa 152 cm. Tähtitrikoo on ruskeapohjaista, vaikka kuvissa näyttää mustalta.3.1.2011

Metsä-tunikaTämä on minusta ihana! Olisin tehnyt tunikan itselleni jos olisin arvannut, että siitä tulee näin kiva. Violettipohjainen veluuri saa nyt piristää esikoisen vaatevarastoa. Kaavan yläosa on sama kuin keskimmäisen tonttumekossa, kokoa isompana vain. Helmaan kokeilin tuommoista edestä lyhyempää mallia. Kuvissa valkoinen pohja kuultaa aika lailla läpi, käytössä ei onneksi ihan noin pahasti.


Posted by Picasa

2.1.2011

NeulospaitojaVihdoinkin sain nämä ihanat neulokset ommeltua. Varsinkin jääkarhupaita on mieleeni. Ompelin sen samalla kaavalla kuin edellisen bloggauksen paidan, nyt tein v-pääntien. Vink vink-paita on tehty peruspaidan kaavalla, pidensin vain helmaa.
 

1.1.2011

Työkonesvetari veluuristaTässä tulee vuoden 2010 viimeinen työ. Halusin tehdä pojalle lämpimän paidan, jonka alle mahtuu toinen pitkähihainen paita. Ottobresta 1 / 2004 löytyi svetarin kaava, jossa on hiukan väljemmät hihat. Innoissani lisäsin vielä helmaankin resorin (kiitos ideasta Riikalle, ehkä ensi kerralla yritän v-pääntietäkin). Tällä tavalla tulee todella nopeasti valmista.