30.12.2010

Pojalle harmaan sävyjäEsikoisen paidasta jäi juuri sopiva pala pojan slipoveriin. Neulos sopii mukavasti Lingonin kauluspaidan sävyihin. Tähtitrikoosta ja raitaveluurista valmistui oloasu aatoksi. Punainen pääntie tuo paitaan kivasti väriä. Näistä kankaista tiesin kerrankin jo tilatessa, mitä teen. Kaavat ovat Ottobresta ja koot suunnilleen 116 cm.

29.12.2010

Yöpuku pukinkonttiin 

Tämä esikoisen hippiyöpuku on ainoa itse tekemäni joululahja. On pukua kaivattukin syksystä saakka, lapsiraukalla oli enää yksi sopiva yöpuku... Ompelin tämän aaton vastaisena yönä ja ajattelin, että tulee nopeammin valmista, kun teen rullapäärmeet. Paita on tehty Ottobren CW:n paitakaavalla ja housut vuoden takaisen Käsityölehden tonttuhousujen kaavalla. Kankaat ovat lojuneet kaapissa pitkään, mutta osuivat vahingossa vierekkäin kaappia siivotessa. Paidan kangas on interlock-trikoota ja housujen elastaani- tai viskoositrikoota. 

(Esikoinen vaati mustan tonttulakin, kun keskimmäinen sai pinkin) 

19.12.2010

Tonttupuku

Keskimmäinen tyttö tarvitsi koulun joulujuhlaan tonttumekon. Opettaja toivoi asuihin mustan, punaisen tai harmaan sävyjä. Koska tytön mielestä pinkki on punaisen sävy, tuli mekosta ja lakista tämmöiset. Mekko on tehty tällä Ottobren 1/2010 Crystal Lizard-paidan kaavalla, koossa 146 cm.

Yhteistyötä

Keskimmäisellä tytöllä palelee sormet helposti ja hän käyttää mielellään hanskojen alla villalapasia. Viime talven Ruskovillan lapaset on käytetty loppuun ja päätin kokeilla, saanko niiden mallilla itse tehtyä lapaset. Kaapista löytyi kuitenkin vain mustaa merinovillaa ja tyttö ilmoitti, että musta on ruma väri. Pienen keskustelun jälkeen päädyttiin siihen, että tyttö huovuttaa lapasiin koristeet. Näin lapasista tuli nätit ja kokokin on sopiva.