30.11.2010

Lauantai-illan huumaa

 

Halusin ehdottomasti toteuttaa uusimmasta Ottobresta Jumpin' in-velourhaalarin. Suurin koko on juuri sopiva pojalle ja poika vielä suostuu haalarin päälleen pukemaan. Sen verran menin kaavaa säätämään, että vaihdoin vetoketjun tilalle nepparit. Kaulus ei sitten tietenkään ihan onnistunut, mutta kyllä tällä saunan jälkeen kelpaa oleilla.

24.11.2010

Joustofroteemekko


Ykkösluokkalaiset pitävät koulussa perjantaina adventtipäivänavauksen ja opettaja pyysi tuomaan tilaisuutta varten kouluun valkoiset vaatteet. Meiltä ei valmiina löytynyt mitään, mikä olisi ekaluokkalaiselle kelvannut. Sain idean kaapissa lojuneesta bambujoustofroteesta ja silitettävistä kimallearkeista. Tein ihan peruspaidan kaavalla mekon, jonka etupuolelle silitin tähden ja selkäpuolelle siivet. Joustokanttinauhaakin löytyi juuri sopivasti hihansuihin ja pääntielle. Päällä tämä on ihan kivan näköinen, keskimmäinen ilmoitti heti haluavansa samanlaisen.21.11.2010

Lapset tekiKävin eilen keskimmäisen tytön kanssa Kädentaidot -messuilla ja messutuliaiset pääsivät heti käyttöön. Löydettiin täydennyksiä neulahuovutustarvikkeisiin ja aikamoinen neulojen suihke iltapäivällä kävikin. Prismahelmistä valmistui enkeleitä joulukuuseen ja valmiista tarvikepaketista nalleheijastin. Itse ihastuin eniten kimalteleviin silityskalvoarkkeihin, joista voi leikata haluamansa kuvan ja silittää sen paikoilleen. Esikoinen piirsi bambin ottobren kaava-arkilta ja silitettiin se mustan paidan helmaan muutaman strassin kanssa.

16.11.2010

Siilimekko


Esikoinen halusi tästä froteekankaasta jotakin itselleen. Riikka on tehnyt kivoja talvimekkoja ja niistä inspiroituneena tein esikoisellekin sellaisen. Tämä on tehty 152 cm:n paidan kaavalla ja kasvunvaraa taitaa olla rippikouluikään saakka :-).
Käytetyimmille kaavoilleni tein pojan kanssa pyykkinarun. Nyt ei aika kulu kaavojen etsimiseen ompelupöydän laatikosta tai lehtien välistä. Noihin puisiin pyykkipoikiin voisi vielä kirjoittaa kaavan nimen ja koon.9.11.2010

Isoveli-säärystimetKeskimmäinen tyttö sai Isoveli-langasta tehdyt säärystimet. Nämä oli nopeat tehdä, kun lanka oli paksua. Tein joka puikon keskelle helmineuletta. Säärystimiä voi pitää kummin päin vain. "Väärin"päin pidettynä kuvio näkyy paremmin.
Pojalle tein fleecekaulurin Heilt spesiell-blogissa olevan kuvan mukaan. Tämä on meidän viiden vanhalla näppärämpi kuin tavallinen kaulaliina.