26.10.2010

Polkka-säärystimetEsikoinen halusi säärystimet. Ja äiti teki. Olen hidas ja muutenkin onneton neulomaan, mutta eipä näin kirjava lanka onneksi erikoisia kuvioita vaadi. Lanka on siis Seitsemän veljestä polkkaa. Ja katsokaa kuinka hyvin se sopii vaaleanpunaisten reinojen kanssa :-)


Sain lopulta valmiiksi nämä esikoisen collegehousutkin. Kaavana taas kerran Ottobren Saija lahkeensuun resoreilla.


24.10.2010

Kuperkeikka ja Hippopotamus Hoppulainen
Uudesta Ottobresta piti kokeilla näitä veikeitä malleja. Näistä tuli jotenkin mieleen collegepuvut, joita ompelin esikoiselle reilu kymmenen vuotta sitten. Housut ovat kuitenkin plyysiä ja paita interlock-trikoota, kummatkin kokoa 116 cm. Ihan hupaisa asu tästä tuli, käytetään olosasuna ja pakkasilla yöpukuna.

23.10.2010

Fleece-pipoja


Pitihän muillekin tehdä vielä pipot. Pallofleece on melko paksua, olin laiska ja vain leikkasin tytöille kaulaliinat.


Asuste-esittely

 

Tässä on esikoisen ensi talven toppa-asu. Puku on ihan tavallinen, ei mitään erityistä merkkiäkään. Mutta, näette aivan oikein, se on pinkki. Kyseessä on siis se sama tyttö, joka ei pidä vaaleanpunaisesta. Mutta tämähän onkin pinkki :-). Löydettiin vielä ihanaa kukkakirjottua fleeceä, josta tein pipon ja kaulaliinan.


Kuuran kukkiaPengoin kangaskaappiani vähän syvemmältä ja "löysin" tämän ihanan trikoon! Kuvio sopii niin täydellisesti tunnelmaan, kun nurmikko on ollut muutamana aamuna kuurassa ja illalla paistoi täysi kuu. Tein tunikan tällä samalla Bohemian-kaavalla. Tuo aiempi tunika on ollut kovassa käytössä, pidän mallista todella paljon. Tässä uudessa tunikassa kangas ei laskeudu yhtä kauniisti, mutta ei se haittaa, alle on kuitenkin laitettava pitkähihainen. "Järkevänä" ompelijana leikkasin ja tein ensin kankaasta pipon. Sitten tajusin, että palat pitää kuvion takia leikata samaan suuntaan ja kangas ei riitä... Etukappaleesta tuli siis oikea palapeli valenapitushalkioineen. Mutta tykkään, tästä tuli oikein kiva.

19.10.2010

Hippo-tunikaOlen etsinyt Hannah-tunikan tyylistä kaavaa tavallisilla hihoilla. Nyt osui silmiin Crystal Lizard-toppi Ottobresta 1/2010. Pidensin helmaa ja laitoin kuminauhat myös hihansuihin. Laitoin aika leveän kuminauhan, ajattelin, että on paksummassa kankaassa ryhdikkäämmän näköinen. Toivottavasti pääntiestä ei tullut liian napakka. Tunika olisi kaivannut myös jotakin yksiväristä, vaikkapa taskut.Täytyy miettiä, saisinko jälkeenpäin jotakin lisättyä.

 


Postilaatikosta löytyi päivällä Ottobren 10 v. -juhlanumero täynnä kaikkea kivaa. Kuvassa on kuitenkin se ensimmäinen numero. Tuo kannen pinkki asu olisi ihana :-)


17.10.2010

Paitoja pojalleTein tälle merirosvopaidalle pitkähihaisen paidan kaveriksi.


Idean sain näistä purjeista.


Viidakko- ja pilvikankaista tuli ihan tavalliset pitkähihaiset paidat.

11.10.2010

Perussettiä

Vielä piti tehdä yksi lörppäpipa. Tämä on nuorimmalle tytölle ja kaksinkertaista veluuria.
 Posted by Picasa
Esikoiselle tein merinovillasta pitkikset Ottobren peruslegginsien kaavalla. Tuntuvat kuulemma ihan vääränlaisilta ja ovat liian löysätkin... Ehkä ne kuitenkin kelpaavat sitten kun pakkaset tulevat.

5.10.2010

Ei yksivärinen paita


Esikoisen paitavarasto karttui tällä raglanpaidalla. Kaava on Ottobresta 1/2006 ja koko on 152 cm. En voinut kävellä tuon ruutuneuloksen ohi kangaskaupassa, varsinkin kun siihen löytyi kerrankin juuri oikean väristä trikoota ja resoria. Pipoonkin kangas riitti. Kelpasi.
Posted by Picasa

1.10.2010

Esikoisen puutelista


Nyt kun aamut ovat viilenneet on esikoinen useana aamuna sanonut, että nämäkin housut ovat lyhyet. Pyysin tekemään listan vaatteista, joita hän tarvitsee.

Housupulaa paikkaamaan valmistui kahdet plyysihousut. Kaavana on taas  Ottobren Saija-housut, koko 146 cm. Lisäsin lahkeensuihin resorit, näitten ei ihan heti pitäisi jäädä pieneksi.

Ylläolevat plyysihousut olen joskus tehnyt nuorimmalle tytölle Ottobren Jump-housujen kaavalla. Housut ovat jääneet lyhyiksi ja harmittelin jo, että ne eivät mallin puolesta käy pojalle. Tuli kuitenkin mieleen pujottaa kuminauha lahkeensuihin ja housuista tuli pojalle juuri sopivat.Lapset toteuttivat itseään hiekkalaatikolla tekemällä toinen toistaan upeampia kakkuja. Tässä teille yksi maistiaisiksi. Aurinkoista viikonloppua!