30.8.2010

Töff töff-yöpuku

Olen säilönyt tätä kangasta kaapissa jo pidempään, kun en ole raaskinnut tehdä siitä mitään.Nyt pojalle tuli kova tarve yöpuvuille, kun ilmat viilenivät. Applikoin etukappaleelle suoraompelella linja-auton. Reunojen on tarkoitus käytössä rispaantua, katsotaan miten käy.Linjurin mallin löysin Ottobresta.

Paita on Ottobren creative workshopista ja housut Ottobren Saimi-housujen kaavalla. Hyvä housumalli hoikalle pojalle, kiitos Riikalle vinkistä :-). Kummatkin on tehty 110 cm leveydellä ja 116 cm pituudella.

26.8.2010

Tunnustus

Kiitos Hillalle tunnustuksesta, tämä oli iloinen yllätys :-). En vain taida osata valita kenelle tämän lähettäisin eteenpäin. Paljastuksiakin täytyy vielä miettiä huomiseen, nyt nukkumatti kutsuu.

23.8.2010

Joogapöksyt ja pari amelieta

Esikoinenkin sai oman hippie-amelien. Nuorimmaisen tytön on täällä. Pitäisiköhän vielä keskimmäiselle tytölle tehdä ruohonvihreästä tunika :-).


Housuiksi tehtiin oma versio Meandin yogapantseista. Ottobren Saija-housujen kaavasta otettiin lahkeista pala pois ja tilalle laitettiin pitkä resori.
Nuorimmalle tytölle tein vielä mekon Amelien kaavalla. Helmaan ompelin lopuista paloista rimpsun. Nyt alkavat Ameliet riittää, ensi kerralla jotain muuta.Työnjako oli tänä viikonloppuna äidille mieleinen. Äiti ompeli, mies teki enchilladoja ja


tytöt suklaakakun. Nam!

21.8.2010

Taas pipoja


Muutama pipo piti vielä tehdä. Nämä ovat menossa viemisiksi.Laitoin sisäpuolelle puuvillanauhanpalan, johon voi kirjoittaa lapsen nimen.
Tästä aiemmin jo pari kertaa nähdystä aaltopiposta piti vielä laittaa kuva. Vahingossa osui takasauma ihan kohdalleen. Ei ommellessa edes tullut mieleen yrittää kohdalleen ja taatusti ei olisi osunut jos olisin yrittänyt :-).

Tomaatit kasvavat tänä kesänä tosi hyvin.


Tyrnit pitää poimia tänä viikonloppuna, etteivät mene lintujen suihin.

12.8.2010

Aaltotunikoita kouluun


Sain kuin sainkin viimeisenkin aaltotunikan valmiiksi koulun alkuun. Kaavana taas Amelie ja koot 122/128, 134/140 ja 146/152. Pipot ovat edellisestä postauksesta. Kun aamu oli pilvinen, niin sinne lähti vitosluokkalainenkin aaltopipo päässä kouluun :-).

Keskimmäisen tytön tunikassa on tasku, muissa ei.

Tässä vielä auringonkukan myötä iloista eskarin ja koulun alkua kaikille.

4.8.2010

PipojaHiukan innostuin tekemään pipoja. Kaikkiaan tein 16 kpl, mutta osa meni jo tuliaisiksi ja jäi kuvaamatta. Muutaman neliöpipon tein ja loput sitten Mikun ohjeella. Leikkasin taitteelta ja eivät ole kokonaan kaksinkertaisia, kun tein jämäpaloista.

Tummansininen neliöpipo on joustofroteeta, harmaa ja vaaleanpunainen  työkoneet-pipo sekä norsupipo interlockia ja muut ohutta trikoota.
Posted by Picasa