19.7.2010

Rimpsuhame sekä pyöräilyshortseja


Tein Mikun ohjeella keskimmäiselle tytölle hameen. Oli tosi helppo ja nopea tehdä. Alimmaisesta palasta olisi voinut tehdä korkeamman, niin olisi näytänyt sopusuhtaisemmalta. Pilvifrotee sopi tähän malliin hyvin, kesämekossa ei haittaa, vaikka valkoinen kuultaa läpi.

Isot tytöt tarvitsivat myös shortsit pyörälenkeille. Tein ihan Ottobren perusleggareiden kaavalla. Kangas on lycraa, voi ajaa suoraan uimaan.

Äidin kasvimaalla osa 2Tomaatit alkavat kypsyä. Kasvihuoneessa kasvaa näitä kirsikkatomaatteja sekä tavallisia kasvihuonetomaatteja.Hilloakin päästiin jo keittämään. Mansikat on haettu torilta, niitä meillä ei vielä kasva.

15.7.2010

Kolmen konstin mekko

Keskimmäinen tyttö sai kolmen konstin mekon. Kankaat hän valitsi itse. Koko on 140 cm ja kaava Ottobresta 3/2009. Helmakappaleet poimutin ohjeesta poiketen. Tuli vallan mainio hellemekko.


14.7.2010

Takkimekko ja legginsejä

Pääsinpä minäkin tekemään takkimekon. Olen näitä monessa blogissa ihaillut ja luullut ettei nuorimmainen tyttö näistä välittäisi. Hänpä näki tämän ja ilmoittia haluavansa samanlaisen. Sehän sopi äidille.
Koristuksia laitettiin oikein kunnolla. Toiseenkin mekkoon olisi kangas valmiina.Älkää pelästykö, en ole saanut lämpöhalvausta ja ommellut näitä nyt. Leikkasin jo aiemmin kerralla useammat legginsit ja olen ommellut niitä kokoon sitä mukaa, kun koneissa on ollut sopivat langat. Keltaiset on vieläkin kesken, kun vyötärökumihauha loppui. Kaikki ovat kokoa 140 cm, sopivat kahdelle vanhimmalle. Näistä on helppo arvata, mitkä hain pyykkikopasta kuvattavaksi.

Näitä ei ole kumpikaan vielä kokeillut.

Kokeilein erilaisia lahkeita, ettei ihan menisi sarjatyöksi.


Äidin kasvimaalla

Näillä on herkuteltu puolitoista viikkoa... ihania!


Viinirypäleet kasvavat hyvää vauhtia.Chilikin vihertää jo. Viime vuonna tehtiin paholaisen hilloa chilistä, tomaatista ja kesäkurpitsasta.

3.7.2010

Hulabaloo balai


Nyt löytyi pojalle ihanaa merirosvokangasta! Siitä tuli Little Fella paitapusero Ottobresta 3/2009. Paidan koko on 116 cm. Nepit vielä puuttuu, en osaa valita väriä... kaikki sopii. 

Poika taisi tykätä.Posted by Picasa

1.7.2010

Bohemian-tunika


Halusin juhannukseksi jotain kivaa päälle laitettavaa. Marin kädenjälkiä-blogissa oli kivannäköiset tunikat ja siitähän se idea sitten lähti. Kangasta olen hautonut kaapissa ainakin vuoden, kun olen etsinyt sitä oikeaa kaavaa. Nyt se sitten löytyi Ottobresta 5/09. Kangas on kangaskaupan palalaarista ja olisiko siinä viskoosia seassa kun, on mukavan laskeutuvaa. Oli oikein hauska juhannus tämä tunika päällä :-).Tytöt teki

Tytöt ovat vallanneet ompelukoneeni. Näitä hernepusseja syntyy kuin sieniä sateella, ja useita on viety kaverisynttäreillekin lahjoiksi. Pitkulainen malli on keskimmäisen (9 v.) tytön kehittelemä, sama tyttö on myös näppärä ompelemaan nappeja. Kooltaan kolmion malliset ovat n. 15 x 15 cm.


Tämä versio on n. 40 x 40 cm ja täytetty herneiden sijaan styrox-rakeilla.