30.5.2010

T-paitoja pojalle

Nämä T-paidat on tehty samalla Ottobren Slimfit-kaavalla kuin aiemmatkin paidat ja koko on 122 cm. Leikkasin kerralla useamman paidan ja olen sitten ommellut paitoja kokooon sitä mukaa kun koneissa on ollut sopivan väriset langat. Näitä ommellessa tapahtui niinkin erikoinen juttu, että nauhankääntäjä toimi! Liikennemerkkipaidan kankaan sain vaihtarina Riikalta. Sen poikakin valitsi huomiseksi päällepantavaksi.

26.5.2010

Sinistä

Esikoinen halusi piiitkän kesähameen. Ja äitihän teki... eiköhän tällä pari kesää pärjää. Olikin nopea ommella, ihan turhaan arastelen puuvillan ompelua ja rypytysten tekoa. Tyttö valitsi kankaat itse ja kun tämä onnistui, tilattiin keskimäisellekin mekkokankaat. Kaavaa ei ollut, leikkasin alemmasta kaitaleesta aina n. 30 cm pitemmän. Vyötäröllä on kuminauha.

Verkkaritkin olivat jääneet lyhyiksi. Tarmonpuuskassa päätin nekin tehdä itse, vaikka kaupasta saa halvemmalla. Tylsää tummansinistä piristin raitaresoreilla ja tonttuhousujen kaavalla, joka on Suuren käsityölehden 2009 joulunumerosta, koko 140 cm. Tein pienen ajatusvirheen, en muistanut, että SK:n kaavat ovat oikean kokoisia... Housuista tuli siis melko sopivat, tyttö kun on jo ainakin 146 cm.

24.5.2010

Keskimmäiselle tytölle

 
Keskimmäisen tyttö tarvitsee kipeästi täydennystä vaatekaappiin. Aloitin tekemällä joustofroteehousut jo aiemmin tekemäni trikootunikan pariksi. Tunikaan vaihdoin uuden resorin kaula-aukkoon, kun edellinen lörpötti rumasti.


 
Housujen vyötärölle ompelin resorin sisäpuolelle framilon-nauhaa, että housut varmasti pysyvät ylhäällä. Joustofrotee on ohutta ja todella joustavaa, sopii hyvin kesähousuihin. Paidan kukkatrikookin on ohutta, sopii siis hyvin housujen pariksi. Housut on Ottobren Saija-housujen kaavalla tehty, laitoin vain kuminauhat lahkeensuuhun. Koko on 140. Paidan kaava on pidennetty Ottobren Creative workshopin paidan kaavasta, koko 134/140.


 
Amelie-tunikan kaavalla tein T-paidan interlock-trikoosta. Koko on 134/140. Koska kangasta oli niukasti, huolittelin helman rullapäärmeellä. Resori on harmaata. Tähän kävisi kivasti harmaat trikoot.
Posted by Picasa

17.5.2010

Syksyinen asu

Nämä joustofroteevaatteet valmistuivat sopivasti ennen helteitä... Ainakin housut ovat niin paksua kangasta, että saavat suosiolla odotella syksyisempiä ilmoja ja onhan tuo sienikuosikin syksyinen. Tein paidasta lyhythihaisen, kun ajattelin, että asuun saa eri ilmettä, kun vaihtaa alle punaisen tai ruskean pitkähihaisen. T-paita on Ottobren slimfit, koko 122 cm ja housut Ottobresta 1/2009. Piirsin kaavakoon 104 cm ja pidensin lahjetta reilusti. Housujen vyötäröllä on resori ja lahkeensuussa kuminauha. Sivuille tein taskut.


Posted by Picasa

9.5.2010

Sadepäivän ajankulua

Tein kummipojalle tästä apinakankaasta aiemmin paidan ja ruskean trikoon kanssa sain kankaan riittämään omalle pojallekin. Sen verran olin laiska että en jaksanut piirtää pienempää kaavakokoa, menee paita sitten seuraavanakin kesänä. Kaava on Ottobren Slimfit T-paita (3/2007). Olen tehnyt sillä paitoja aiemminkin, tulee oikein hyviä hoikalle lapselle.
Posted by Picasa
Esikoisen housut valmistuivat viimeinkin. Tyttö on suunnitellut niitä viime syksystä saakka, mutta äiti sai toteutettua vasta nyt. Kaavana on Ottobren Neat Beat-housut, joihin lisättiin leveät lahkeet velveton-sametista. Kaavakoon valitsin tytön ympärysmitan mukaan. Tulee kiva asu Riikan tekemän Selia-lätsän kanssa :-).


Pullahiiri

Esikoinen sai päivän kulumaan tekemällä hernepusseja. Ohje on kirjasta Ekoaskartelua lapsille, jonka tyttö löysi itse kirjastosta. Kirjassa oli muitakin kivoja askarteluohjeita.