30.3.2010

Norsupipat
Nämä pipot kelpasivat esikoiselle ja kuopukselle. Norsukangas on mukavan joustavaa, pipo pysyy napakasti päässä, mutta ei kiristä. Yllättävän paljon ajatustyötä nämä vaativat, tuon mustan pipon muotolaskoksia mietin pitkään. Nyt pitäisikin ommella muutama lisää.


Posted by Picasa

28.3.2010

Raidallinen lepakko


Tein keskimmäisellekin tytölle lepakkopaidan. Yritin pienentää kaavaa lisää ja ihan sopiva tuli. Tämän paidan trikoo on vahvempaa kuin tämän ja on päälläkin ryhdikkäämmän näköinen. Helmaankin olisin laittanut resorin, mutta tätä raidallista ei ollut tarpeeksi.

Kaava Suuri käsiyölehti 11-12/2001
Koko n. 140 cm

21.3.2010

Vetoketjutreeniä

Nämä on maanneet jo hetken ompelupöydällä vetoketjua vailla. Nyt otin itseäni niskasta kiinni ja sain ketjut joten kuten harsittua kiinni. Kun tytöille tulee tehtyä mekkoja ja tunikoita, niin halusin keksiä pojallekin jotakin erilaista. Viidakkoveluuri on ihanan kevyttä ja keväistä, päädyin kokeilemaan siitä hihatonta vetoketjutakkia.
Samalla kaavalla tuli takki traktorineuloksesta. Tämä on niin napakkaa kangasta, että menee ihan kesätakkinakin. Kaava Ottobre Koko 110 cm

Lopuksi vielä kevätpipo. Tästä piti tulla semmoinen hiphop-tyyppinen lörppäpipo keskimmäiselle tytölle. Jotenkin ei vaan onnistunut ja tyttö lupasi, että äiti saa ihan itse pitää pipan :-).

13.3.2010

Kaivuripaita

Tämän kaivuripaidan olen tehnyt jo syksyllä, mutta laitan sen nyt tähän, kun uudet ompelukset eivät oikein edisty. En ole paljoakaan aplikoinut, mutta tähän minulle annettiin kahvipöydässä niin hyvä idea, että se oli pakko toteuttaa :-). Idea on kam-nepit, joilla kaivurin kauhaa se liikuteltua. Neppien taakse laitoin fleece-palat, ja hyvin on trikoo kestänyt kaivuutyöt. Ei varmaan tarvitse kertoa, että on pojan lempipaita...
Housut on joustofroteeta resorivyötäröllä. En enää muista, mistä kangas on ostettu, olisin tykännyt ommella tuosta väristä enemmänkin.

Paidan kaava Ottobren Creative workshop, koko 110 cm.
Housut jostakin Ottobresta, koko 110 cm.

7.3.2010

Lepakko Läps

Esikoisen "äiti tee mulle"-listalla oli seuraavana lepakkopaita. Joku oli näitä viime vuoden puolella tehnyt ja kun Suuri käsityölehti 11-12/07 osui kohdalle, tuli paidan kuvaa tytölle näytettyä. Tyttö innostui heti ja on useaamman viikon painostanut, koska paita on valmis. Kaavan pienin koko oli 32/34 ja vaikka sitä pienensin, tuli paidasta kuitenkin reilu kymmenvuotiaalle. Resorit hihansuussa auttavat onneksi sen verran, että paitaa voi jo pitää. Eteen silitin koristeeksi tuommoisen veluurikuvan. Malli on nopea tehdä ja siihen saa mukavasti trikoota kulumaan. Ajattelin, että jos joskus teen toisen paidan, laitan helmaankin resorin, silloin ompelu sujuu pelkällä saumurilla. 

Posted by Picasa

4.3.2010

Ihania hippikukkia

Tähän joustofroteekuosiin ihastuin messuilla, mutta en raatsinut silloin valmista vaatetta ostaa. Olinkin ikionnellinen, kun kangasta tuli myyntiin. Lopputulokseenkin olen lopulta tyytyväinen, vaikka peitetikkikone päätti tällä kertaa taas niskoitella. Tämä Amelie-kaava on minusta ihana ja helppotekoinenkin. En ole ennen ollut keltaisen ystävä, mutta mekko kyllä vaatisi seurakseen keltaiset legginsit tai sukkahousut. Keltaista froteeta, josta tein hupun, tuli ostettua kerrankin liian vähän, siitä ei taida riittää edes polvihousuihin.

Kaava Farbenmixin Amelie
Koko 122/128