27.2.2010

Yöjuttuja
Tytöt toivoivat kaksiosaisia pitkähihaisia yöpukuja. Nyt kun pakkasetkin lauhtuvat, sain vihdoin valmiiksi nämä syksyllä leikkaamani yöpuvut... Näitten kanssa koetin kesyttää peitetikkikonetta ja nauhankääntääjää ja osittain jo onnistuinkin. Esikoisen kanssa kokeiltiin myös joulupukin tuomia kangasvärejä ja sapluunoita.

Housujen kaavat Ottobre (en enää muista numeroita), paidat Ottobren creative workshop (helmaa hiukan pidennetty). Koot 128 - 146 cm
Keskimmäinen ihasteli ruusukankaita, mutta kun olen huono ompelemaan muita kuin trikoovaatteita, niin näistä tulikin tyynyliinat. Hyvin tuntuu uni tulevan kukkien keskellä. Poika sai sitten tuon liinan, jossa juna puksuttaa.

21.2.2010

Hei kaikille!

Uskaltauduin pienen harjoittelun jälkeen laittamaan blogini julkiseksi. Lähinnä omaksi ja ystävien iloksi aikaansaannoksiani täällä esittelen, mutta mukavaa jos tänne muitakin poikkeaa!
Ajattelin esittäytyä tällä trikoopaidalla, johon olen todella tyytyväinen. Olen jo pidempään kaivannut kaavaa juhlavampaan trikoopaitaan. Nyt sellainen löytyi Suuresta käsityölehdestä. Kangaskaupan palalaarista tarttui mukaan ohikulkumatkalla ihanan kimaltavaa ressu-kangasta. Nauhankääntäjäkin suostui toimimaan ja keskimmäinen tyttö sai "bling bling"-paidan. Onneksi tyttökin tykkäsi lopputuloksesta. 

Kaava Suuri Käsityölehti; Kukkapaita
Koko 140 cm

Joustofroteesta asu


Housut ovat olleet käytössä jo pidempään, viime viikonloppuna sain tunikankin valmiiksi. Esikoinen on itse valinnut kankaat ja kaavat ja asusta tuli mieleinen. Tunika on lyhythihihainen, on minusta niin monikäyttöisempi. Koko on n.140 cm.

12.2.2010

Norsutakki

Esikoinen kyllästyi pakkasilla hupullisiin collegetakkeihin, olivat hankalia takin alla, kun tuli monta huppua päällekkäin. Collegetakin kaavan tyttö löysi itse lehdestä. Takki oli helppo tehdä, mutta vetoketjun ompelua olen aina yrittänyt välttää... eikä tämä projekti kyllä juurikaan madaltanut kynnystä.


Löysin laatikosta rusetteja ja ne piti tuohon ommella.

Hassua muuten, että mustaakin on montaa eri sävyä. Kankaan taustaväri, vetoketju ja resori ovat kaikki eri mustaa.


Posted by Picasa

6.2.2010

Raikasta raitaa

Tämä raitatrikoo on odottanut ompelua jo jonkin aikaa... Minusta väri sopii esikoiselle hienosti ja kun nauhankääntäjäkin toimi, ei tekeminenkään kestänyt kuin hetken. Koko on 140.

3.2.2010

Ruskeaa ja pinkkiä joustofroteeta


Tässä Hannah-tunika kokoa 134/140 sekä tonttuhousut (140) joulukuun Suuresta käsityölehdestä. Asu on tehty jo aiemmin ja on ollut ahkerassa käytössä.
Lapset tykkää kovasti näistä nauhanpätkistä. Varsinkin pienempien on helpompi pukea vaatteetkin oikeinpäin.

2.2.2010

Monta pientä elefenttia marssi näin

Nuorin tyttö sai tunikan ja legginsit.

Kermaleivos

Keskimmäiselle tytölle tein pilviveluurista mekon. Koko ja kaava on sama kuin isosiskon tunikassa tuossa alempana, tähän oli vain enemmän kangasta käytettävissä.
Posted by Picasa

Joutuin vain nyt nukkumatin luo

Kuopus esittelee uutta yöpukuaan.Pilvee pilvee pilvee

Esikoinen sai ystävän syntymäpäiville uuden tunikan pilviveluurista. Tämän koko on 134/140, edellisen bloggauksen haalari oli 56... aika rientää kun on mukavaa.
Posted by Picasa

Tästä kaikki alkoi

Järjestelin vinttikopettia ja löysin tämän. Esikoiselle tein reilut kymmenen vuotta sitten haalarin. Siitä tämä hullutus alkoi ja sehän pahenee vaan koko ajan :-).

Äidin iloksi esikoiselle kelpaa äidin tekemät vaatteet vieläkin, vaikka ikää on jo kymmenen vuotta.